«Να 'τανε το '21..» επεισόδιο 15ο: Τα μνημεία της Τριπολιτσάς και οι δρόμοι από και προς αυτή (vid)

«Να 'τανε το '21..» επεισόδιο 15ο: Τα μνημεία της Τριπολιτσάς και οι δρόμοι από και προς αυτή (vid)

Σεπτέμβριος 19, 2022 - 21:06
0 σχόλια

"Να 'τανε το '21..."

Επεισόδιο 15ο : Τα μνημεία της Τριπολιτσάς και οι δρόμοι από και προς αυτή.

Με το επεισόδιο αυτό ολοκληρώνεται η παρουσίαση της Τριπολιτσάς του 1821 όπως μπορέσαμε να την αναγνωρίσουμε μέσα από τους παλιούς χάρτες, και να την συσχετίσουμε με την σύγχρονη Τρίπολη.

Στο επεισόδιο αυτό στην πρώτη ενότητα γίνεται μια παρουσίαση των μνημείων που έχουν διασωθεί από εκείνη την περίοδο, αλλά και σημειώνονται πάνω στο χάρτη της Τρίπολης, οι θέσεις διαφόρων κτιρίων που απεικονίζονται στους παλιούς χάρτες.

Γίνεται επίσης αναφορά στο σαραϊ και πως πιθανώς θα ήταν αυτό.
Στο τέλος της ενότητας αυτής γίνεται πλέον μια πλήρη απεικόνιση της Τριπολιτσάς, με την μεγάλη τάπια και το σαραϊ και, με τις οδούς της και κάποια κτίρια αυτής.

Στην τελευταία ενότητα γίνεται περιγραφή του οδικού δικτύου στην ευρύτερη περιοχή της Τριπολιτσάς. Γίνεται μια περιγραφή των οδών που ξεκινούσαν από τις πύλες της προς τις διάφορες επαρχίες.

Θα πρέπει να σημειώσουμε και πάλι ότι η προσπάθεια αυτή γίνεται από τους φίλους του εργαστηρίου μας, αφιλοκερδώς και με δικά τους μέσα, χωρίς καμία εξωτερική βοήθεια και υποστήριξη (οικονομική ή υλική). Το βίντεο αυτό επίσης έχει φτιαχτεί για ψυχαγωγικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς και κατά συνέπεια μπορεί να προβάλλεται ως έχει.

Εργαστήριο Παραδοσιακού ενδύματος Νίκης Κούρταλη - Κούλη

 

Ειδήσεις: 
Video: 

"Να 'τανε το '21..."-Επεισόδιο 15ο :Η Τριπολιτσά του 1821 (Μέρος 4ο : Μνημεία & δρόμοι Τριπολιτσάς)


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.