Να παραμείνουν δύο σχολεία στη Γορτυνία - οι αντιδράσεις θα συνεχιστούν και θα κορυφωθούν

Να παραμείνουν δύο σχολεία στη Γορτυνία - οι αντιδράσεις θα συνεχιστούν και θα κορυφωθούν

Σεπτέμβριος 09, 2011 - 10:00
1 σχόλια

Έκτακτη συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος,  με την παρουσία και του προέδρου του ΔΣ Πέτρου Ζούνη και της αντιδημάρχου, αρμόδιας για θέματα παιδείας Μαρίνας Διαμαντοπούλου, με αντικείμενο το θέμα των σχολείων στη Γορτυνία και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή μετά την αδιάλλακτη στάση του υπουργείου Παιδείας να συγχωνεύσει τα σχολεία των Λαγκαδίων, της Δημητσάνας σε αυτό της Βυτίνας.

Οι αντιδράσεις έχουν ξεκινήσει από τις αρχές του χρόνου αλλά λίγες μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι αντιδράσεις κορυφώνονται και με απόφαση του ΔΣ θα πραγματοποιηθεί αγιασμός τη Δευτέρα στο σχολείο της Δημητσάνας και θα κληθούν όλοι να παραστούν, ενώ πρόθεσή τους είναι να συνεχίσουν να αντιδρούν μέχρι να γίνει διάλογος με τους αρμοδίους και κυρίως με την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.

Η παραμονή δύο αντί και των τριών σχολείων, όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Γορτυνίας, αποτελεί υποχώρηση για να μην θεωρηθεί ότι κρατούν αδιάλλακτη στάση και δεν κατανοούν τα προβλήματα της χώρας, αλλά δεν μπορούν να δεχτούν ότι σε άλλες περιοχές ανεστάλησαν συγχωνεύσεις, ενώ στην περιοχή της Γορτυνίας δεν τηρήθηκαν ούτε καν τα κριτήρια που είχε θέσει το ίδιο το Υπουργειο. Δεν λήφθηκαν δηλαδή υπόψη των αρμοδίων παράγοντες όπως η ορεινότητα της περιοχής, οι χιλιομετρικές αποστάσεις, ότι το σχολείο της Δημητσάνας είναι ιστορικό και συνάμα σχολείο υποδοχής καθώς και το γεγονός ότι αναγκάζουν με αυτόν τον τρόπο παραγωγικό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας να φύγει για την Τρίπολη και μάλιστα σε μία περίοδο που είναι γνωστό σε όλους ότι η Γορτυνία δημογραφικά φθίνει και γηράσκει.
Ο δήμαρχος Γιάννης Γιαννόπουλος τόνισε πως υλοποιείται απόφαση που υπήρχε από το 2005 και ο διάλογος που ευαγγελίστηκαν κάποιοι ήταν προσχηματικός, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση τους κάνει το γεγονός πως κανείς δεν επισκέφτηκε την περιοχή, να δει έστω από κοντά τους κατοίκους και κυρίως το γεγονός ότι το σχολείο της Βυτίνας δεν διαθέτει ούτε καν τους απαιτούμενους χώρους για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών που θα συγκεντρώσει.
Επίσης έγινε γνωστό ότι ήδη πολλά παιδιά έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να εγγραφούν σε σχολεία της Τρίπολης. Σε σύνολο 135 παιδιών στο σχολείο της Βυτίνας έχουν εγγραφεί 105. Ενώ ο Πρόεδρος του ΔΣ Πέτρος Ζούνης σημείωσε πως υπάρχει η πληροφορία πως παιδιά από τη Γορτυνία που έχουν έρθει να εγγραφούν σε σχολεία της Τρίπολης δεν έχουν γίνει δεκτά, γιατί έχει δοθεί τέτοια εντολή. Διευκρίνισε βέβαια πως αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Ο δήμαρχος τέλος διευκρίνισε πως δεν τους ενδιαφέρει η πολιτική κριτική που μπορεί να δέχονται και ούτε πρόκειται να κάνουν ομήρους τους μαθητές σε ένα τέτοιο παιχνίδι, ενώ επεσήμανε πως όλη η αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα στην περιοχή και οι κάτοικοι είναι εξοργισμένοι, αφού ανατρέπεται σε μεγάλο βαθμό η ζωή τους. Μάλιστα τόνισε πως θα μπορούσε η περιοχή να αντιμετωπιστεί με ευαισθησία και να δημιουργηθούν μικρές ευέλικτες εκπαιδευτικές μονάδες και όχι να προχωρά το Υπουργείο, με τις εισηγήσεις ανθρώπων που σχεδιάζουν επί χάρτου και από τα γραφεία, σε άδικες και ακατανόητες συγχωνεύσεις.
Τ.Ε.

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

μΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ.. ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ.. ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ.. ΞΕΡΕΤΕ Η ΓΟΡΤΥΝΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ. ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΤΕ 1000 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ.. ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ 20.000 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ. Η ΚΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΑΘΗΤΗ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΧΙΟΝΙ ΚΑΙ ΠΑΓΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ. ΝΑ ΤΗΣ ΤΟ ΥΠΕΝΘΥΜΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΤΕΛ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΛΟΓΩ ΟΛΙΣΘΗΡΟΥ ΟΔΩΣΤΡΩΜΑΤΟΣ. ΜΑΖΕΨΤΕ ΚΑΙ 500 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΠΑΝΤΩΣ, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ