Μπούρας: «Ταφόπλακα» τα βιομηχανικά απόβλητα για την Μεγαλόπολη (video)

Μπούρας: «Ταφόπλακα» τα βιομηχανικά απόβλητα για την Μεγαλόπολη (video)

Απρίλιος 22, 2013 - 11:57

"Ταφόπλακα" για την πόλη της Μεγαλόπολης χαρακτηρίζει ο Δήμαρχος Παναγιώτης Μπούρας το ενδεχόμενο μεταφοράς βιομηχανικών αποβλήτων στην περιοχή των ορυχείων της ΔΕΗ. Οι δηλώσεις του κ. Μπούρα στο www.arcadiaportal.gr έγιναν με αφορμή τον κίνδυνο που υπάρχει να γίνει προσφυγή στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για το θέμα αυτό σε βάρος της χώρας μας.

Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης εξήγησε ότι το θέμα είναι από παλιά και σχετίζεται με μία Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων την οποία χρησιμοποίησε το Κράτος για να καλύψει προς την Ευρωπαϊκή Ένωση την αδυναμία του να διαχειριστεί τα βιομηχανικά απόβλητα- όπως βέβαια συμβαίνει γενικά με τα απορρίμματα- και λόγω αυτής της ΜΠΕ υπάρχει ο κίνδυνος της προσφυγής.

Επεσήμανε όμως πως η δημοτική αρχή έχει ήδη ενεργήσει και αυτό το θέμα έχει "μπλοκαριστεί" από την Επιτροπή Ανσφορών του Ευρωκοινοβουλίου στο οποίο έχουν προσφύγει και δεν μπορεί να εκτελεστεί. οποιαδήποτε απόφαση.

Σημείωσε ότι αν γίνεται παράνομη ταφή βιομηχανικών αποβλήτων δεν το γνωρίζει αλλά εξέφρασε για μία ακόμα φορά την άποψή τους που παραμένει σταθερή και αταλάντευτη, ότι δηλαδή, δεν πρόκειται να δεχθούν βιομηχανικά απόβλητα αφού ο δήμος Μεγαλόπολης όλα αυτά τα χρόνια έχει δώσει πολλά στον τομέα αυτό και έχει υποστεί μεγάλη περιβαλλοντική ζημιά αλλά και γενικότερα προσβολές.

Ε.Τ.

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/APISYKw3WDI