Μόνο στο Arcadia Portal:Το ρεπορτάζ για το Παράρτημα του ΚΑΠΗ Τρίπολης

Μόνο στο Arcadia Portal:Το ρεπορτάζ για το Παράρτημα του ΚΑΠΗ Τρίπολης

Οκτώβριος 04, 2011 - 14:27
11 σχόλια

Ποιος αναστάτωσε τους ηλικιωμένους...

Τι απαντά ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους θαμώνες του παραρτήματος του ΚΑΠΗ στην Τρίπολη η επίσκεψη της προέδρου του Νομικού Προσώπου Χριστίνας Ζαμπαθά, την περασμένη Τετάρτη το πρωί, στη διάρκεια της οποίας έγινε αναφορά σε ενδεχόμενο κλείσιμο του ΚΑΠΗ για οικονομικούς λόγους, ενώ υπήρξε και μομφή προς τους ηλικιωμένους ότι έχουν μετατρέψει το ΚΑΠΗ σε χαρτοπαικτική λέσχη. Οι ηλικιωμένοι είναι ούτε λίγο ούτε πολύ εξαγριωμένοι με τη στάση της κας Ζαμπαθά και μάλιστα, όπως διαπιστώσαμε από το ρεπορτάζ που κάναμε, σε επόμενη επίσκεψή της- παρόντος και του ΔΣ της μείζονος μειοψηφίας Νίκου Τσιαμούλου, ο οποίος είναι και μέλος του Νομικού Προσώπου από πλευράς αντιπολίτευσης- της εξέφρασαν με έντονο τρόπο τη δυσαρέσκειά τους.

Να πάρουμε τα γεγονότα με τη σειρά- έτσι όπως μας τα μετέφεραν οι ηλικιωμένοι με τους οποίους μιλήσαμε (παρατίθενται οι συνομιλίες για την επιβεβαίωση των γραφομένων και για τυχόν αμφισβήτησή τους) και τα οποία επιβεβαιώνονται και από τον ΔΣ Νίκο Τσιαμούλο σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του (μας διαβεβαίωσε ότι αν χρειαστεί θα παραχωρήσει και συνέντευξη). 

Τα γεγονότα…

Η κα. Χριστίνα Ζαμπαθά την περασμένη Τετάρτη το πρωί επισκέφτηκε το παράρτημα του  ΚΑΠΗ και συνομίλησε αρχικά με μία παρέα γυναικών στους καναπέδες του ΚΑΠΗ . Στη διάρκεια της συζήτησης και ενώ δεν τις ρώτησε αν έχουν κάποια ανάγκη και πώς περνούν γενικότερα- τις ενημέρωσε ότι υπάρχει πρόθεση για κλείσιμο του ΚΑΠΗ για οικονομικούς λόγους, ενώ εκείνο που τις εντυπωσίασε είναι πως τους είπε ότι δεν πρέπει οι άντρες να παίζουν χαρτιά στο χώρο και να τον μετατρέπουν σε χαρτοπαιχτική λέσχη!

Οι γυναίκες αμέσως αντέδρασαν και την διαβεβαίωσαν πως οι ίδιες δεν ενοχλούνται ενώ απόρησαν με τη στάση της, την οποία χαρακτήρισαν «αψυχολόγητη», «τρελή»  και «άστοχη», αφού με τι άλλο θα ασχοληθούν οι άντρες όταν πηγαίνουν στο ΚΑΠΗ, μιας και όπως την ενημέρωσαν – και το ίδιο έπραξαν και σε εμάς- έχουν σταματήσει και οι ομάδες χορωδίας που λειτουργούσαν στο συγκεκριμένο παράρτημα. Γενικότερα βέβαια έχουν σταματήσει οι ομάδες χορωδίας, χορού και μαγειρικής που λειτουργούσαν και πολύ περισσότερο οι εκδρομές που πήγαιναν οι ηλικιωμένοι.Μάλλον και αυτές για οικονομικούς λόγους! Επίσης η κα. Ζαμπαθά, όπως μεταφέρουν οι κυρίες, τους ζήτησε να ψήνουν μόνες τους τον καφέ – υπάρχει μία κυρία που κάνει αυτή τη δουλειά και η οποία παίρνει ελάχιστα χρήματα- και μάλιστα την ρώτησαν αν θα πρέπει να καθαρίζουν τις τουαλέτες οι ίδιες…

Κάποιοι από τους θαμώνες λόγω γνωριμίας ή και λόγω αναστάτωσης ενημέρωσαν την μειοψηφία για το θέμα και στη διάρκεια επίσκεψης του ΔΣ Νίκου Τσιαμούλου- καλεσμένη προφανώς από κάποιους- η κα. Ζαμπαθά επισκέφτηκε και πάλι το ΚΑΠΗ και προσπάθησε να ανακαλέσει τα όσα είπε και να πει πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα και όσα κυκλοφορούν είναι φήμες και κακίες που έχουν σκοπό να την βλάψουν. Βέβαια οι ηλικιωμένοι τις «επιτέθηκαν» λεκτικά και την κατηγόρησαν ότι για άγνωστους σε αυτούς λόγους θέλει να κλείσει ένα ΚΑΠΗ που δεν επιβαρύνει ιδιαίτερα τον προϋπολογισμό του Δήμου- αφού μόνο το ενοίκιο είναι το μοναδικό έξοδό τους.

Ο Δήμος χρωστά τέσσερα ενοίκια  ύψους περίπου 4000 ευρώ!!!

Επίσης, μας ενημέρωσαν πως δεν έχουν πληρωθεί τους τελευταίους τέσσερις μήνες τα ενοίκια. Το συνολικό κόστος των οποίων, όπως ενημερωθήκαμε μετά από δική μας έρευνα ανέρχονται στις 4000  ευρώ περίπου, αφού το μηνιαίο μίσθωμα είναι 950 ευρώ περίπου.Οι ηλικιωμένοι μάλιστα αναρωτήθηκαν και εξέφρασαν την απορία τους και στην ίδια την κα. Ζαμπαθά πώς είναι δυνατόν να χαλούν τόσα χρήματα για εκδηλώσεις και τις ανέφεραν και ως παράδειγμα τις εκδηλώσεις για την Άλωση και να μην έχουν λίγα χρήματα για το ΚΑΠΗ.

Η απάντηση του δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη

Το ArcadiaPortal ως όφειλε αμέσως μετά από όλα αυτά επικοινώνησε με το δήμαρχο Τρίπολης και ζήτησε συνέντευξη για το θέμα. Ο δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης απέστειλε τελικά γραπτή δήλωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                  Τρίπολη, 4 Οκτωβρίου 2011

ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ                                                               

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ                                                            

Ταχ.Δ/νση : Εθνικής Αντιστάσεως 43                                                                    

Ταχ. Κώδ. : 22100, Τρίπολη                                                    

Τηλ. :         2710-235671                                                        

Fax :          2710-234673                                                                                                                                                   

E-mail :      smyrniotis@neatripoli.gr

 «Δεν τίθεται και δεν τέθηκε ποτέ θέμα για να κλείσει παράρτημα των ΚΑΠΗ  της Τρίπολης . Οι φήμες που κυκλοφορούν είναι παντελώς αβάσιμες και δεν γνωρίζω που αποσκοπούν

Από τη θέση του Δημάρχου Τρίπολης δηλώνω ότι έχουμε βαθιά υποχρέωση να αντιμετωπίσουμε με σεβασμό και με σοβαρότητα τα προβλήματα των συνανθρώπων μας της τρίτης ηλικίας και  να τους βοηθήσουμε στη διασφάλιση μιας αξιοπρεπούς καθημερινότητας και όχι να διαχέουμε  ανυπόστατες πληροφορίες  που δημιουργούν αναστάτωση στην ευαίσθητη τρίτη ηλικία.

Ως Δήμαρχος Τρίπολης είμαι και θα είμαι πάντα στο πλευρό τους.» 

 

Χριστίνα Τσιορωτά- Ελένη Τράκα

 

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/pjj19Ld38Js


11 Σχόλια

καλα Αυτη η γυναίκα εχει αρχισει και δεν ξερει τι κανει τι αλλο θα δουμε απο αυτη...Μηπως πρεπει ο δημαρχος να τους κλεινει τα στοματα γιατι τον εκθετουν συνεχεια πολυ εκατσε στην θεση εβγαλε και ολες τις κακιες δεν ντρεπεται λιγο.... φτιαχτε και 3ο καπη το αξιζουν αυτοι οι ανθρωποι ειδικα τωρα που ειναι πιο δυσκολα τα πραγματα παρα να φτιαχνεται πραγματα χωρις ουσια στην 23 σεπτεμβριου με 100000 € εσεις κυρια τα κανετε αυτα.... γιατιιιιιιι.....;;;;;;;;;;

<p> Επιτρέπετε η κριτική σε δημόσια πρόσωπα αλλά όχι και τα υβριστικά σχόλια.<br /> Θα διαγράφουμε κάθε υβριστικό ή συκοφαντικό σχόλιο.</p> <p> Admin</p>

κρίμα, τρέχει πολύ και για όλα η κ. Ζαμπαθά και βοηθάει το Δήμο αλλά εδώ είναι φαουλ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ!!

Εγώ λειπάμε για τα παράπονα που κάνουν τα γεροντάκια ότι τους έχουν κόψει και τις ελάχιστες παροχές που έχουν. Ελπίζω να κοπούν οι πανάκριβες εκδηλώσεις και να διατίθονται περισσότερα για παροχές και όχι για εκδηλώσεις. Είναι περίοδος ισχνών αγελάδων... ελπίζω να το έχουν καταλάβει. Δήμαρχε όχι άλλες σπατάλες.

με τοση βαβουρα εκει μέσα πως να μην τους κλεισει χαχαχαχα δεν παλευεται ο ηχος

Αφήστε την τρίτη ηλικία στην ησυχία της.Βοηθείστε τους ηλικιωμένους να ξεπεράσουν τις ανασφάλειές τους ,οι οποίες τον τελευταίο καιρό βρίσκονται στο κόκκινο ,λόγω της αναλγησίας των πολιτικών μας.Καλό είναι να μην ξαναπεράσει η εν λόγω κυρία από την αίθουσα του ΚΑΠΗ!!!!! Έλεος πια ,δείξτε λίγο σεβασμό ,αν φυσικά μπορείτε ,λόγω έπαρσης.Για καλό και για κακό κοιτάξτε τους προκατόχους σας και τα απίδια που έχουν οι σάκκοι τους και παραδειγματιστείτε επιτέλους.Αλήθεια αναρωτιέμαι αν ζούμε στην ίδια πόλη και με τις ίδιες συνθήκες?

Φτιάχνει κλίμα ο αυτοανακηρυχθείς προέδρος του ΚΑΠΗ κος Τσιαμούλος που δεν εννοεί να καταλάβει ότι οι όποιες δυσλειτουργίες οφείλονται αποκλειστικά στην ανικανότητα του κόμματός του να υλοποιήσει τα αναφερόμενα στον "Καλλικράτη". Όσο για τον Δήμαρχο και τη Ζαμπαθά κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους μέσα στις συνθήκες που επικρατούν και δεν θα αφήσουν κανένα ΚΑΠΗ να κλείσει. Και φυσικά οι συνθήκες που ζούμε σίγουρα δεν είναι οι ίδιες γιατί κάποιοι απλώς ενδιαφέρονταν μόνο να "εξαγοράζουν" ψηφάκια με δενεικά.

<p> ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Ο ΤΣΑΜΟΥΛΟΣ.ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩς ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕΒΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ,ΤΟΝΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ.ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΣΤΕ.ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΣΑΜΟΥΛΟ ΜΗΝ ΚΟΛΩΝΕΙΣ,ΚΑΝΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΣΟΥ</p>

ADMIST. ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΑ GREEKLISH ????? ΔΕΝ ΕΙΠΑΤΕ ΟΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ???? ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ... ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ GREEKLISH Μ@Λ@Κ/€Σ !!!!

<p> ΑΕΡΑ έχεις απόλυτο δίκιο. Μας ξέφυγε το σχόλιο αυτό. Κάνουμε και εμείς λάθη :)</p> <p> Admin</p>