Μοναδική ευκαιρία η επιδότηση για τα αντιχαλαζικά για τους αγρότες της Αρκαδίας (vid)

Μοναδική ευκαιρία η επιδότηση για τα αντιχαλαζικά για τους αγρότες της Αρκαδίας (vid)

Ιούνιος 11, 2018 - 10:50
0 σχόλια

Εκατοντάδες είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί, την τελευταία τριετία, από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες στις καλλιέργειες της Αρκαδίας. Οι χαλαζοπτώσεις των τελευταίων ετών έχουν καταστρέψει αρκετές σοδιές, με τους παραγωγούς να αναμένουν τις αποζημιώσεις για να συνεχίσουν να καλλιεργούν τα κτήματά τους.      

Προκειμένου να διασφαλίσουν το αγροτικό εισόδημά τους οι παραγωγοί, αλλά και για να προστατεύσουν την αγροτική παραγωγή από φυσικές καταστροφές και δυσμενή κλιματικά φαινόμενα και κυρίως από συνεχείς και έντονες χαλαζοπτώσεις και βροχοπτώσεις, ο προϊστάμενος του καταστήματος ΕΛΓΑ Τρίπολης κ. Ηλίας Αγγελόπουλος προτρέπει να εγκαταστήσουν αντιχαλαζικά δίχτυα.

Το αντιχαλαζικό δίχτυ είναι ένα μέσο προστασίας των καλλιεργειών από το χαλάζι, που παρέχει 100% προστασία στις υπό κάλυψη καλλιέργειες.

Το πρόγραμμα αυτό επιχορηγεί σε ποσοστό 80% τους αγρότες έτσι ώστε να εγκαταστήσουν τα αντιχαλαζικά και να προστατέψουν τα δέντρα της μηλιάς, κερασιάς, αχλαδιάς, βυσσινιάς.

 Είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους αγρότες της περιοχής που ταλαιπωρούνται και ζημιώνονται από τις χαλαζοπτώσεις.

Να επισημάνουμε ότι στις 25 Ιουνίου λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων. Έτσι, όσοι ενδιαφέρονται, πρέπει άμεσα να απευθύνουν στο πλησιέστερο κατάστημα του ΕΛΓΑ.

Επίσης ο κ. Αγγελόπουλος μίλησε και για τις «επιθέσεις» των αγριόχοιρων στις καλλιέργειες των αγροτών.

Πράγματι έχουμε καταστροφές, αλλά δεν αναμένεται να δοθούν αποζημιώσεις από τέτοιου είδους καταστροφές

Να αναφέρουμε ότι ο ΕΛΓΑ, αποζημιώνει τις καταστροφές στις καλλιέργειες, αν αυτές ανήκουν σε προστατευόμενες περιοχές από τη Συνθήκη Ramsar.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Eπιδότηση 80%για τα αντιχαλαζικά στην Αρκαδία


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.