Μονάδες του « Βοήθεια στο σπίτι» σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Τρίπολης

Μονάδες του « Βοήθεια στο σπίτι» σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Τρίπολης

Φεβρουάριος 22, 2011 - 01:34

Η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Τρίπολης με την εγκατάστασή της και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της όπως καθορίζονται από τη «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης», έθεσε σαν βασική αρχή την άρση των ανισοτήτων στην εξυπηρέτηση όλων των κατοίκων και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που διαβιούν στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου της Τρίπολης.

Η λειτουργία κοινωνικών δομών παροχής φροντίδας και προστασίας στα άτομα της τρίτης ηλικίας με κάθε δυνατό τρόπο, αποτελεί προτεραιότητα και στόχο για το Δήμο που άμεσα έθεσε το θέμα αυτό προς συζήτηση και λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου .
Κατά τη συνεδρίαση του στις 15/2/2011 το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την διάθεση του προσωπικού που στελεχώνει τις υφιστάμενες μονάδες του προγράμματος « Βοήθεια στο σπίτι», ώστε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και στους κατοίκους των Τοπικών Κοινοτήτων που ανήκουν σε Δημοτικές Ενότητες όπου δεν λειτουργούν τέτοιες μονάδες.
Συγκεκριμένα αποφασίσθηκε η μονάδα της Δημοτικής Ενότητας Λεβιδίου να εξυπηρετεί κάθε Πέμπτη τους κατοίκους των Τοπικών Κοινοτήτων Λουκά και Σάγκα και κάθε Παρασκευή τους κατοίκους της Μηλιάς και της Τοπικής Κοινότητας Νεστάνης.
Η μονάδα της Δημοτικής Ενότητας Φαλάνθου θα εξυπηρετεί κάθε Πέμπτη τις Τοπικές Κοινότητες Πικέρνη και Αρτεμισίου και κάθε Παρασκευή Κάψια και Σιμιάδων.
 
Πηγή: ΑΡΚΑΔΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
 

Ειδήσεις: