Μνημόσυνο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη από την Παγγορτυνιακή Ένωση (pics)

Μνημόσυνο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη από την Παγγορτυνιακή Ένωση (pics)

Φεβρουάριος 05, 2018 - 09:33
0 σχόλια

Αρχιστράτηγος Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: 175 χρόνια από το θάνατό του.

Η Παγγορτυνιακή Ένωση τέλεσε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 το καθιερωμένο μνημόσυνο του Ελευθερωτή του Γένους μας Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, με αφορμή τη συμπλήρωση ακριβώς 175 χρόνων από το θάνατό του.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπικά στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση (Αθήνα) και παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες της ημέρας, παρευρέθηκαν αρκετοί Γορτύνιοι και φίλοι της Ένωσης. Να αναφέρουμε ότι η Παγγορτυνιακή Ένωση τιμά ανελλιπώς τη μνήμη του Αρχιστράτηγου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη από το 1990 και πλέον η τιμητική αυτή εκδήλωση αποτελεί θεσμό και ευκαιρία συνάντησης για τους Γορτύνιους της Αθήνας.

Με το πέρας του μνημοσύνου, η Κωνσταντίνα Ν. Ζευκιλή, Φιλόλογος-Γλωσσολόγος, Εξειδικευμένη Σύμβουλος Επικοινωνίας και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Παγγορτυνιακής Ένωσης, με καταγωγή από το Σταυροδρόμι, εκφώνησε τον επιμνημόσυνο λόγο της ημέρας.

Τέλος, όλοι οι παρευρισκόμενοι κατευθύνθηκαν εν πομπή στον παρακείμενο ανδριάντα του Γέρου του Μοριά, προ της Παλαιάς Βουλής, όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και κατατέθηκε δάφνινο στεφάνι.

Η Παγγορτυνιακή Ένωση ευχαριστεί θερμά την Ελληνική Αστυνομία και το μέλος της Θεόδωρο Γιαννακόπουλο για τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής του μνημοσύνου ενόψει του συλλαλητηρίου.

Παρευρέθηκαν ο πρώην Βουλευτής Δημήτριος Κωστόπουλος, η Πολιτευτής Εύη Τατούλη, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Γορτυνιακών Συλλόγων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος: Παναγιώτης Πλέσσιας

Ο Γενικός Γραμματέας: Παναγιώτης Αγγελακόπουλος

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.