Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Έχετε τις ίδιες απόψεις με τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Έχετε τις ίδιες απόψεις με τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Δεκέμβριος 18, 2021 - 17:40
0 σχόλια

Με την ονομαστική ψηφοφορία, ολοκληρώνεται απόψε (18/12), η κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία της ψήφισης του Προϋπολογισμού του Κράτους για το 2022.

Από το βήμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απάντησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ζήτησε να παραιτηθεί η κυβέρνηση.

«Εάν υπάρχει ένας πολιτικός στη χώρα που είχε ουσιαστικό όφελος από τις πρόωρες εκλογές δεν θα ήσασταν εσείς κ. Τσίπρα αλλά εγώ. Και στο ουκ ολίγες ήταν παρελθόν για να πάω σε πρόωρες εκλογές με το αποτέλεσμα για την παράταξη μας να είναι καλύτερο από τις εκλογές του 2019. υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση για την κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2022.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε πως το μεγάλο πλεονέκτημα της χώρας και πηγή της ευημερίας είναι η πολιτική σταθερότητα.

«Θα ήταν μεγάλος πειρασμός να προκηρύξεις εκλογές σήμερα μόνο για να δω τον πανικό στο βλέμμα σου. Έχω εξήγηση γιατί ζητήσατε εκλογές σήμερα- όχι γιατί πιστεύετε πως είστε πρώτο κόμμα αλλά γιατί φοβάστε πως όσο περνάει ο χρόνος κινδυνεύετε να κάνετε τρίτο κόμμα, δίπλα σας είναι η αιτία», προσέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε: «Εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους. , στο τέλος της τετραετίας, είτε το ζητάτε, είτε όχι».

Στη συνέχεια ο κ. Ο Μητσοτάκης αφού διάβασε απόσπασμα από την ομιλία της Αλέξη Τσίπρα σχολίασε:

«Αναρωτιέμαι, με όλους αυτούς τους Θεματοφύλακες του Συντάγματος δεν έχετε σχέση με όλα όσα λέτε; Τα ίδια λένε και αυτοί. Τις ίδιες ακραίες απόψεις. Στο περιθώριο της κοινωνίας είστε μια ακόμη φορά. Το Σύνταγμα ορίζει με σαφήνεια το πού ξεκινούν και πού σταματούν τα δικαιώματα των πολιτών. Στις εκλογές οι πολίτες θα κάνουν την επιλογή τους, ο κυρίαρχος λαός θα κάνει την επιλογή του.

Έχω υποχρέωση να προφυλάξω την ηρεμία αν έχετε την πρόταση να οδηγήσετε σε αντιστάσεις, ανένδοτους θα έχετε τις συνέπειες από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού».

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.