Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Ελλάδα και Κύπρος δεν έχουν θράσος, έχουν θάρρος

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Ελλάδα και Κύπρος δεν έχουν θράσος, έχουν θάρρος

Ιούνιος 18, 2022 - 09:45
0 σχόλια

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που έστειλε τα δικά του μηνύματα προς τον πρόεδρο της γείτονος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο συνέδριο του ΔΗΣΥ στην Λευκωσία.
«Στα επιθετικά πυροτεχνήματα αντιτάσσουμε ακλόνητα επιχειρήματα. Άλλωστε Ελλάδα και Κύπρος δεν έχουν θράσος, έχουν θάρρος... Όπλο μας το διεθνές δίκαιο, η δυνατή μας άμυνα, οι ισχυρές μας συμμαχίες, δεν ανοίγουμε διάλογο με το παράλογο, όμως συζητούμε για να οικοδομούμε και είμαστε πάντα έτοιμοι να συζητήσουμε για το νέο περιβάλλον ασφάλειας και συνεργασίας μεταξύ των λαών με καλή πίστη, με γνώμονα το διεθνές δίκαιο και με υποχρέωση να σεβόμαστε πάντα τους κανόνες καλής γειτονίας στην περιοχή μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης άφησε πάντως αιχμές για τη στάση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Η ρωσική εισβολή απειλεί να κατοχυρώσει ένα μοντέλο αυταρχικής συμπεριφοράς σύμφωνα με το οποίο κάθε ιμπεριαλιστική χώρα, κάθε τοπικός ταραξίας, με οποιοσδήποτε πρόσχημα, θα εισβάλει σε μια γειτονική χώρα. Είναι ένα μοντέλο που μπορεί να μιμηθούν και άλλοι ηγέτες με αυτοκρατορικά και επεκτατικά οράματα, κάτι που αφορά την Ελλάδα, αφορά όμως ακόμα περισσότερο την ακρωτηριασμένη επί τόσες δεκαετίες Κύπρο» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

«Η Ουκρανία βιώνει την τραγική εμπειρία της Κύπρου το 1974... Δεν πρέπει να αφήσουμε το Ντονέτσκ και την Μαριούπολη να γίνουν Κερύνεια και Αμμόχωστος». Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, διεμήνυσε ότι απορρίπτονται ασυζητητί οι τουρκικές θέσεις περί δύο κρατών στην Κύπρο.

Αναφερόμενος στις εθνικές εκλογές και των δύο χωρών, ο πρωθυπουργός τόνισε με νόημα πως «το στοίχημα είναι να μην πάμε πίσω, αλλά να προχωρήσουμε μπροστά». «Πρέπει», τόνισε, «να κτίσουμε πάνω στα γερά θεμέλια, να αποτρέψουμε την κατεδάφιση όσων έγιναν».


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.