Μητσοτάκης: Φορολογικά κίνητρα στην Αρκαδία για την ίδρυση παραγωγικών μονάδων

Μητσοτάκης: Φορολογικά κίνητρα στην Αρκαδία για την ίδρυση παραγωγικών μονάδων

Ιούνιος 05, 2020 - 10:35
0 σχόλια

Κατά την παρουσίαση του σχεδίου της κυβέρνησης για την ηλεκτροκίνηση την Παρασκευή 5 Ιουνίου, Παγκόσιμα Ημέρα Περιβάλλοντος, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αφού ανέλυσε τους τρεις βασικούς πυλώνες που περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης, με βάση το νομοσχέδιο του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας αλλά και τον Εθνικό Σχεδιασμό Προώθησης της Ηλεκτροκίνησης, αναφέρθηκε στην Αρκαδία και στο master plan της κυβέρνησης για την απολιγνιτοποίηση.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επενδυτικό master plan ύψους 5 δισ. ευρώ για την αναμόρφωση της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης, με κονδύλια από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης της ΕΕ, ενώ ανακοίνωσε και φορολογικά κίνητρα για την εγκατάσταση νέων παραγωγικών μονάδων στις περιοχές απολιγνιτοποίησης και ειδικά στη Δυτική Μακεδονία και την Αρκαδία.

Οι μονάδες που θα εγκαθίστανται, θα έχουν μικρότερο φορολογικό συντελεστή 5% για πέντε κερδοφόρες χρήσεις, μειωμένες εργοδοτικές εισφορές για κάθε νέα θέση εργασίας και αυξημένους συντελεστές απόσβεσης παγίων.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.