Μητροπολίτης Μαντινείας & Κυνουρίας κκ Αλέξανδρος:Φτάσαμε στο απροχώρητο της ελεηνότητας

Μητροπολίτης Μαντινείας & Κυνουρίας κκ Αλέξανδρος:Φτάσαμε στο απροχώρητο της ελεηνότητας

Δεκέμβριος 03, 2011 - 21:43
4 σχόλια

Δείτε στην εκπομπή "Αρκάδων Ομιλίαι..."

Λάβρος ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος κατά της εξουσίας

Χαρακτήρισε τους περισσότερους εξουσιάζοντες αντιεκκλησιαστικά άτομα και έκανε λόγο για διαχρονική πολεμική στην Εκκλησία διευκρινίζοντας πως η Εκκλησία ήταν πάντα παρούσα και πάντα έδινε μεγάλο μέρος της περιουσίας της.

Ο Μητροπολίτης μιλά στην εκπομπή για την οικονομική κρίση σημειώνοντας πως προηγήθηκε η ηθική, ενώ τονίζει πως οι Έλληνες θέλουν τη δική τους "περεστρόϊκα", αφού "γίναμε κλέφτες, ψεύτες και ελεηνοί"

Δίνει απαντήσεις σε όσους κατηγορούν την εκκλησία για αδιαφορία, για πολυτέλειες και για ιερείς με "χρυσά άμφια".

Δείτε ακόμα τι λέει για τα έργα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου, για τα συσσίτια, για την βοήθεια στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας αλλά και για τα Γηροκομεία σε Τρίπολη και Λεωνίδιο.

Επίσης τι λέει για το χωρισμό Κράτους - Εκκλησίας...

Δειτε την εκπομπή εδω:http://www.arcadiaportal.gr/webtv/o-mitropolitis-mantineias-k-kunourias-aleksandros-stin-ekpompi-arkadon-omiliai

Ειδήσεις: 

4 Σχόλια

ωραία τότε να μας απαντήσει γιατί πάντα βρίσκεται στο πλευρό των πολιτικών σε όλες τις εκδηλώσεις που τον έχουν καλέσει ... επίσης να μας πει την άποψη του για τους τέκτονες και τις μασονικές στοές καθώς και για το δντ ... η περεστρόικα διέλυσε την εσσδ και έστειλε το 80% του ρωσικού λαού στην ανέχεια ... όχι ότι πριν είχαν καλές συνθήκες αλλά αυτό είναι άλλο θέμα ... διαβάστε λίγο την ιστορία σεβασμιώτατε και μην προκαλείτε με τα λόγια περί περιουσίας διότι υπάρχει και το γνωστό βατοπαίδι με την εκμετάλλευση αγροτικής γης που ξεπουλήθηκε στα συμφέροντα !

Τι λες τώρα ανώνυμε; Ποιό Βατοπαίδι; Δεν ακούς και δεν βλέπεις Αλαφούζο δηλαδή ΣΚΑΪ ; Εδώ ξεκίνησε ολόκληρη εκστρατεία για να βγάλουν το σκάνδαλο ως φαντασίωση κάποιων εχθρών της Εκκλησίας και τον Εφραίμ με τον Αρσένιο, θα μας τους αναγορεύσουν για αθώες περιστερές. Εμείς είμαστε οι διεφθαρμένοι, που λέμε τέτοια κακά πράγματα. Το σινάφι που ροκανίζει τον εκκλησιαστικό πλούτο είναι οι άγιοι και άμεμπτοι, αφού πετάνε κάμποσα ξεροκόμματα άρτου σε μερικούς πεινασμένους. Μη ξεχνάτε πέρισυ τέτοια εποχή που είχαν κλέψει το γραφείο της Μητρόπολης και είχε βγεί ανακοίνωση ότι αφού εκλάπησαν τα λεφτά, που τα είχαν για τους φτωχούς, δεν θα έδιναν τίποτα. Αφήστε μας στη φτώχεια και τη στενοχώρια μας. Βοηθάτε περισσότερο άμα δεν μιλάτε. Άλλωστε η Αληθινή ΑΓΑΠΗ είναι έργα κι όχι λόγια.

Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι κλείετε την βασιλείαν των ουρανών έμπροσθεν των ανθρώπων, υμείς γάρ ουκ εισέρχεσθε, ουδέ τους εισερχομένους αφίετε εισελθείν. Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι περιάγετε την θάλασσαν και την ξηράν ποιήσαι ένα προσήλυτον, και όταν γένηται, ποιείτε αυτόν υιόν γεέννης διπλότερον υμών. οδηγοί τυφλοί, οι διυλίζοντες τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνοντες! 25 Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι καθαρίζετε το έξωθεν τού ποτηρίου και της παροψίδος, έσωθεν δε γέμουσιν εξ αρπαγής και αδικίας. 26 Φαρισαίε τυφλέ, καθάρισον πρώτον το εντός τού ποτηρίου και της παροψίδος, ίνα γένηται και το εκτός αυτών καθαρόν. Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι παρομοιάζετε τάφοις κεκονιαμένοις, οίτινες έξωθεν μέν φαίνονται ωραίοι, έσωθεν δε γέμουσιν οστέων νεκρών και πάσης ακαθαρσίας. 28 ούτω και υμείς έξωθεν μέν φαίνεσθε τοίς ανθρώποις δίκαιοι, έσωθεν δε μεστοί εστε υποκρίσεως και ανομίας. (Ματθ. κγ΄)

ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10.000 ΙΕΡΕΙΣ. ΤΙ ΕΡΓΟ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΟ Α.Ε.Π. ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ? ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΡΒΑΝΑ!!!