Το μήνυμα της προέδρου του ΚΑΑ Παλλάδιον

Το μήνυμα της προέδρου του ΚΑΑ Παλλάδιον

Απρίλιος 22, 2020 - 11:50
0 σχόλια

Αγαπητοί φιλοξενούμενοι, φίλοι και συνεργάτες,

αν υπάρχει κάτι εξαιρετικό στις μέρες μας είναι ότι όλες αυτές οι σκέψεις, οι προβληματισμοί, οι απόψεις, οι προτροπές, το χιούμορ, οι αλήθειες, οι αναζητήσεις βρήκαν την ευκαιρία να εκφραστούν ως λύτρωση και ως ανάγκη μιας βαθιά καταπιεσμένης έκφρασης. Επίσης είναι εξαιρετικό πως εν μια νυκτί, τα ασήμαντα έγιναν σημαντικά και το αντίθετο και πως άνθρωποι και έθνη έδειξαν τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά.  Ίσως αυτό είναι από μόνο του αρκετό να χαρακτηρίσουμε αυτή τη κρίση κυρίως υπαρξιακή, έναντι της προηγούμενης που ήταν κρίση ρευστότητας.

Το γεγονός δε ότι το Χριστιανικό Πάσχα συμπίπτει να εορτάζεται αυτές τις ημέρες του αφόρητου πόνου για πολλούς συνανθρώπους μας, αλλά και του αφόρητου φόβου για πολλούς άλλους, είναι μία εξαιρετική σημειολογία για την κατανόηση των συμβολισμών και της ουσίας του Θανάτου και της Ανάστασης.

Ο Χριστός της ελευθερίας, της αγάπης, της ενσυναίσθησης και της συγχώρεσης δίνει όλες τις απαντήσεις, που μάταια πολλές φορές αναζητήσαμε, κυρίως όμως - και σε αντίθεση με τους «πραιτοριανούς» , όλων των εποχών - μας απελευθερώνει από την Αμαρτία.

Ας αναζητήσουμε λοιπόν τη δική Του Αγάπη και τότε ακόμη και ο φόβος του Θανάτου, θα γίνει η χαρά της Ανάστασης.

Ευχές από καρδιάς από όλους εμάς στο Παλλάδιον.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ

Κατερίνα Καρνιαδάκη

*Το λουλούδι που στολίζει περιμετρικά την επιστολή είναι το Αγκάθι του Χριστού

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.