Το μήνυμα της ημέρας για την 201 επέτειο προσκυνήματος του Κολοκοτρώνη στο Χρυσοβίτσι (vid)

Το μήνυμα της ημέρας για την 201 επέτειο προσκυνήματος του Κολοκοτρώνη στο Χρυσοβίτσι (vid)

Μάιος 08, 2022 - 13:28
0 σχόλια

Μέσα σε κλίμα σεβασμού πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για τον τον εορτασμό της 201ης επετείου προσκυνήματος του Κολοκοτρώνη στην Παναγία στο Χρυσοβίτσι.

Στις εκδηλώσεις μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Τρίπολης Κ.Τζιούμης και ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Παπαηλιού Γιώργος που έδωσαν το μήνυμα της ημέρας.

Ο δήμαρχος τόνισε τη μεγάλη σημασία που είχαν για την εξέλιξη του αγώνα τα δυο γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Χρυσοβίτσι, το προσκύνημα του Κολοκοτρώνη στην Παναγία και ο ορισμός του ως αρχιστράτηγος του αγώνα.

Δυο γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία μας, αν δεν είχαν γίνει έτσι τα πράγματα και είχε εγκαταλείψει ο Κολοκοτρώνης πιθανόν η επανάσταση να είχε πάρει άλλη πορεία

Ο βουλευτής κ.Παπαηλιού ανέφερε ότι από το προσκύνημα του Κολοκοτρώνη βλέπουμε  δυο σημαντικά στοιχεία τον πατριωτισμό και την πίστη. Δυο κινητήριες δυνάμεις που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της επανάστασης του 1821. Ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους ενώ τόνισε ότι για να μπορέσει η χώρα να είναι δυνατή σε αυτές τις δύσκολες στιγμές θα πρέπει να ακολουθήσει μια διαφορετική πολιτική.

Εθνική ενότητα, κοινωνική συνοχή που φυσικά προϋποθέτει μια άλλη διαφορετική πολιτική από αυτή που ασκείται από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Μήνυμα ημέρας για την 201η επέτειο προσκυνήματος του Κολοκοτρώνη στο Χρυσοβίτσι


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.