Μήνας κινητοποιήσεων στο χώρο της υγείας ο Σεπτέμβριος

Μήνας κινητοποιήσεων στο χώρο της υγείας ο Σεπτέμβριος

Αύγουστος 24, 2011 - 01:30

 48ωρη απεργία 8 & 9 Σεπτεμβρίου με αφορμή τη ΔΕΘ

Μήνας κινητοποιήσεων στο χώρο της υγείας έχει χαρακτηρισθεί ο Σεπτέμβριος και η πρώτη 48ωρη απεργία των γιατρών έχει αποφασισθεί για τις 8 και 9 Σεπτεμβρίου, μέρες έναρξης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό της αναστάτωσης που επικρατεί στο χώρο της υγείας, το γεγονός ότι με κάλεσμα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου συναντήθηκαν στην Αθήνα όλοι οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας για να συζητήσουν το θέμα του ΕΟΠΥ, του Εθνικού οργανισμού παροχής υπηρεσιών υγείας, που σχετίζεται με την ενοποίηση των ταμείων ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ και αφορά στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας

. Σύμφωνα και με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας Γιώργο Παπασταματάκη το Υπουργείο Υγείας κώφευσε στις αντιδράσεις του ιατρικού κόσμου, ο οποίος θεωρεί απαράδεκτον τον ΕΟΠΥ και για το λόγο αυτό εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα, όπου μεταξύ άλλων απορρίπτεται στο σύνολό του το σχέδιο της Κυβέρνησης για τον ΕΟΠΥ και ζητείται να επανεξεταστεί, αφού οι αντιδράσεις από τους γιατρούς θα είναι μεγάλες.
Επίσης θα γίνουν προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια αφού ο Νόμος κρίνεται αντισυνταγματικός, αφού δίνει την υγεία στους ιδιώτες και σύντομα θα δημιουργηθούν, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Παπασταματάκης “super market υγείας” ακόμα και σε μικρά χωριά. Ακόμα θα γίνουν αγωγές σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων, για την μη πληρωμή των γιατρών καθώς και μηνύσεις κατά παντός υπευθύνους για την διαπόμπευση γιατρών, χωρίς να έχουν τελεσιδικίσει δικαστικές αποφάσεις. Ο κ. Παπασταματάκης τέλος σχολιάζοντας την αλλαγή των προσώπων στις διοικήσεις της 6ης ΥΠΕ αλλά και του Παναρκαδικού Νοσοκομείου τόνισε πως εκείνο που απαιτείται δεν είναι η αλλαγή των προσώπων αλλά η αλλαγή των πολιτικών και να δοθούν κονδύλια στον χώρο της υγείας, ενώ ανέφερε πως ο προηγούμενος διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Παναγιώτης Παπαδόπουλος είχε ανοίξει ορισμένα σημαντικά θέματα και θα πρέπει αυτά να συνεχιστούν..
Τ.Ε.

Ειδήσεις: