«Μίλα Τώρα»: Η δράση του 3ου Γυμνασίου Τρίπολης κατά του σχολικού εκφοβισμού (vid)

«Μίλα Τώρα»: Η δράση του 3ου Γυμνασίου Τρίπολης κατά του σχολικού εκφοβισμού (vid)

Απρίλιος 01, 2022 - 10:18
0 σχόλια

Φωτογραφία arcadiaportal.gr

Την Τετάρτη 16 Μαρτίου στο 3ο Γυμνάσιο Τρίπολης πραγματοποιήθηκαν δράσεις που είχαν αναβληθεί εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (6 Μαρτίου).

Οι μαθητές την προτελευταία ώρα του προγράμματός τους παρακολούθησαν βίντεο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό. Συζήτησαν στις τάξεις τους για τη μάστιγα αυτή και για την ανάγκη να μιλούν όταν υφίστανται κακοποιητικές συμπεριφορές, ενώ παρακολούθησαν οπτικοακουστικό υλικό για τον λεκτικό εκφοβισμό και τον διαδικτυακό.

Την έβδομη ώρα οι μαθητές κατέβηκαν στο προαύλιο και σε απόλυτη συνεννόηση «έγραψαν» στο προαύλιο με τις τσάντες τους το σύνθημα «Μίλα Τώρα» για να τονίσουν την ανάγκη τα θύματα του σχολικού εκφοβισμού να μην φοβούνται και να μιλούν για τις παρενοχλήσεις που υφίστανται, ενώ σχημάτισαν και το σχήμα της ειρήνης. Τα παιδιά, τέλος, έκαναν έναν κύκλο γύρω στο προαύλιο κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο μια εποικοδομητική δράση που υλοποιήθηκε από τη διεύθυνση, τους καθηγητές και τους μαθητές.

Η δράση τους αποτυπώθηκε σε ένα βίντεο, ως ένα μήνυμα κατά του σχολικού εκφοβισμού από το 3ο Γυμνάσιο Τρίπολης.

Ειδήσεις: 
Video: 

ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.