Μεταναστευτική κρίση: Πάνω από 6.850 αφίξεις μόνο τον Οκτώβριο

Μεταναστευτική κρίση: Πάνω από 6.850 αφίξεις μόνο τον Οκτώβριο

Νοέμβριος 02, 2019 - 13:23
0 σχόλια

Τα στοιχεία των αφίξεων προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας για τον μήνα Οκτώβριο είναι αποκαλυπτικά του μεγέθους της μεταναστευτικής κρίσης. Τον μήνα Οκτώβριο πέρασαν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από τα μικρασιατικά παράλια 6.868 άτομα. Από αυτά, 3.474 έφτασαν στη Λέσβο, 1.820 στη Χίο και 1.556 στη Σάμο. 

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρώτου Θέματος», τα δημοτικά συμβούλια στην ηπειρωτική Ελλάδα αντιδρούν στη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών, ιδίως οι πόλεις οι οποίες έχουν ήδη συμμετάσχει σε προγράμματα φιλοξενίας. Παράλληλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτή η κατάσταση δημιουργεί προβλήματα στις τοπικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας. Το δημοσίευμα αναφέρει: ''Δεν είναι μυστικό ότι στελέχη της, αλλά και ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού της ακροατηρίου θέλει απτά αποτελέσματα, αλλά και πιο σκληρή ρητορική, τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να ισορροπεί ασταθώς στο τεντωμένο σκοινί, που ο ίδιος περιγράφει ως «αυστηρούς κανόνες, αλλά και ευαισθησία που απαιτείται για τόσο ευαίσθητα θέματα»''.

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.