Μεταγραφικός πυρετός στα κόμματα

Μεταγραφικός πυρετός στα κόμματα

Ιανουάριος 09, 2015 - 12:32
0 σχόλια

Ανακοινώνει τα ψηφοδέλτιά της η ΝΔ – Αναμονή ακόμα για ΣΥΡΙΖΑ

Απ’ ότι φαίνεται, οι μετεγγραφές από το ΠαΣοΚ στη Νέα Δημοκρατία δεν σταμάτησαν ούτε στην κυρία Γκερέκου ούτε στον κ. Β. Οικονόμου, η μετατόπιση του οποίου προκάλεσε την οργίλη αντίδραση συναδέλφων του, και συγκεκριμένα του κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλου.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι και ο κ. Γ. Χατζημαρκάκης, ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων και συζητούσε με τη Χαριλάου Τρικούπη για την κάθοδό του στην Κρήτη με το κόμμα, τελικώς… θα κατεβεί με τη Νέα Δημοκρατία.

Μάλιστα, τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο κ. Χατζημαρκάκης συζητούσε για το Επικρατείας του ΠαΣοΚ και μάλιστα σε μη εκλόγιμη θέση, επειδή, με αυτόν τον τρόπο, δεν θα αναγκαζόταν να παραιτηθεί από το αξίωμα του πρέσβη. Σήμερα πληροφορήθηκε το ΠαΣοΚ ότι παράλληλα συζητούσε και με τη Νέα Δημοκρατία.

Κατά τα λοιπά, σήμερα το μεσημέρι ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων της ΝΔ στους νομούς της χώρας, αλλά όχι και το Επικρατείας, το οποίο θα ανακοινωθεί τελευταία στιγμή, και το οποίο θα περιλαμβάνει κατά πάσα πιθανότητα και το όνομα του κ. Χατζημαρκάκη.

Κατά 55%, όπως φαίνεται, είναι ανανεωμένα τα ψηφοδέλτια του κόμματος, με παράγοντες των τοπικών κοινωνιών να πρωτοστατούν, οι οποίοι δεν έχουν συμμετάσχει ξανά σε εκλογική διαδικασία ή ήταν υποψήφιοι δήμαρχοι και νομάρχες κατά το παρελθόν. Ενδεικτική του «φρεσκαρίσματος» των ψηφοδελτίων, είναι η κάθοδος της ηθοποιού Νόνης Δούνια στον Πειραιά και της κυρίας Εύης Τατούλη στην Αρκαδία, ενώ η διεύρυνση των ψηφοδελτίων φαίνεται με τη συμμετοχή του κ. Νταβρή στην Άρτα, της κυρίας Μίκας Ιατρίδη (από ΑΝΕΛ) στα Δωδεκάνησα, της κυρίας Γκερέκου στην Κέρκυρα και της Νίκης Τζαβέλα από τον ΛΑΟΣ, όπως ακούγεται, σε μη εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας. Ο κ. Σαμαράς θα κατεβεί στη Β΄ Θεσσαλονίκης και όχι στη Μεσσηνία, συμβολικά, λόγω της σημασίας που θέλει να δώσει στη Β. Ελλάδα. Ο κ. Κώστας Καραμανλής θα είναι κανονικά στην Α’ Θεσσαλονίκης.

ΣΥΡΙΖΑ: Το εμπρός-πίσω με τη Μακρή. Στην Κοζάνη η βουλευτής.

Ακόμα συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, ωστόσο πριν από λίγο ανακοινώθηκε επίσημα η συμμετοχή της κυρίας Μακρή στην Κοζάνη, όπως η ίδια επιθυμούσε. Το τηλεφώνημα έγινε από τον κ. Τσίπρα προσωπικά.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Τσίπρας είχε προτείνει στην κυρία Μακρή να κατεβεί στη μονοεδρική των Γρεβενών, κάτι που η ίδια θεώρησε ανέφικτο στόχο, καθώς εκλέγεται στην Κοζάνη. Τελικώς, η κυρία Μακρή θα είναι υποψήφια στον τόπο που εκλέγεται.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.