Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές η τέταρτη δόση για τους ηλικιωμένους

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές η τέταρτη δόση για τους ηλικιωμένους

Μάρτιος 23, 2022 - 15:24
0 σχόλια

Φωτογραφία arcadiaportal.gr

«Θεωρώ σχεδόν σίγουρο ότι από τα μέσα Αυγούστου θα δοθεί booster στους άνω των 60 ή στους άνω των 65, θα δούμε πού θα μπει το όριο», δήλωσε ο ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για την τέταρτη δόση.

Ο κ. Μαγιορκίνης θεωρεί σχεδόν σίγουρο ότι θα χρειαστεί τέταρτη δόση για τους ηλικιωμένους, από μέσα Αυγούστου και μετά. «Θεωρώ σχεδόν σίγουρο ότι από τα μέσα Αυγούστου θα δοθεί booster στους άνω των 60 ή στους άνω των 65, θα δούμε πού θα μπει το όριο», σημείωσε, τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για τις μικρότερες ηλικίες.

«Προς το παρόν δεν έχουμε αρκετά στοιχεία ότι τα επικαιροποιημένα εμβόλια θα δώσουν καλύτερη ανοσία σε σχέση με τα υπάρχοντα», δήλωσε λέγοντας ότι θα φανεί εάν η επόμενη δόση θα γίνει με νέο επικαιροποιημένο εμβόλιο, ή εάν θα χρησιμοποιηθεί ξανά ως booster το υπάρχον εμβόλιο.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο σε 2-3 χρόνια να υπάρχει ένα εμβόλιο που να καλύπτει όλες τις παραλλαγές του κορωνοϊού, το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων είπε ότι τα πανκορωνοϊκά εμβόλια είναι το μέλλον, και ο ίδιος δίνει πιθανότητα γύρω στο 60% «να έχουμε ένα εμβόλιο το οποίο να έχει πιο ευρεία κάλυψη κορωνοϊκών στελεχών». «Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και κάποιο άλλο στέλεχος προκαλέσει μια νέα πανδημία, μπορεί να αντιμετωπιστεί», ανέφερε.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.