Μεσαιωνική μυσταγωγία με πρωταγωνιστή το Κάστρο του Παραλίου Άστρους (pics,vid)

Μεσαιωνική μυσταγωγία με πρωταγωνιστή το Κάστρο του Παραλίου Άστρους (pics,vid)

Αύγουστος 20, 2016 - 11:31
0 σχόλια

Στο ειδυλλιακό τοπίο του Κάστρου του Αστεριού, Castello della Estella ή Κάστρο των Ζαφειρόπουλων, που στέκει στην κορυφή της χερσονήσου «Νησί» του Παραλίου Άστρους, προστατεύοντας κάποτε και στολίζοντας σήμερα την πόλη από το 1256, πραγματοποιήθηκε για δευτερη ημέρα το Estella Festival.

Το επιτυχημένο Estella Festival επιστρέψε και φέτος με ένα πλούσιο πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει ξεναγήσεις στο Κάστρο, παρουσίαση από την Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, μουσική, συναυλίες κ.ά.

Λίγα λόγια για το διάμαντι της Βόρειας Κυνουρίας

Χτίστηκε το 1256 από τον ηγεμόνα του Πριγκηπάτου της Αχαΐας Γουλιέλμο Β' Βιλλεαρδουίνο, προκειμένου να υποτάξει τους Τσάκωνες που κατοικούσαν στην περιοχή. Το κάστρο ονομαζόταν Castello della Estella δηλαδή κάστρο του αστεριού. Το κάστρο αυτό κτίστηκε σχεδόν ταυτόχρονα με το Κάστρο της Ωριάς, το οποίο χτίστηκε και αυτό για τον ίδιο σκοπό. Στις 4 Αυγούστου 1826, 1.200 στρατιώτες, που είχαν κλειστεί μέσα στο κάστρο, νίκησαν τον πολυάριθμο στρατό του Ιμπραήμ. Στις αρχές του 19ου αιώνα το κάστρο εγκαταλείφθηκε και ερημώθηκε.


Την Παρασκευή 19 Αυγούστου το Κάστρο έσφυζε από ζωή καθως το πλούσιο πρόγραμμα προσέλκυσε πλήθος ντόπιων αλλά και επισκεπτών, οι οποίοι δεν έχασαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε αυτό το μεσαιωνικό τοπίο.

Το πρόγραμμα είχε απ' όλα: Επισκέψεις και ξεναγήσεις, ομιλία από την ΕΦ.Α. με θέμα «Το κάστρο των Ζαφειρόπουλων», έπειτα ο κ. Παναγιώτης Καρτίμπελης μας ταξίδεψε με τις «6 χορδές flamenco κάτω από το κάστρο».

Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς μίλησε για το Πάράλιο Άστρος το Κάστρο αλλά και για το ανοιχτό Θέατρο και τις προοπτικες αναπτυξης και εξελιξης του τουρισμού. Δείτε ΕΔΩ

Τέλος, η Ζωή Τηγανούρια στο Θέατρο Παραλίου Άστρους μάς παρουσίασε  τα «Αρώματα Μεσογείου»

Έφη Καστραντά

Video: 

ΑrcadiaPortal.gr Δεύτερη μέρα για το Estella Festival


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.