Μειωμένο ωράριο και για τους γονείς στον ιδιωτικό τομέα με μαθητές στο Δημοτικό

Μειωμένο ωράριο και για τους γονείς στον ιδιωτικό τομέα με μαθητές στο Δημοτικό

Μάιος 27, 2020 - 15:01
0 σχόλια

Το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και η μη λειοτυργία του ολοήμερου δημιουργεί πρόβλημα στους γονείς των μικρών μαθητών οι οποίοι δεν μπορούν να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο στις 13:00 διότι εργάζονται.

Ωστόσο, οι υπουργοί Πέτσας και Βρούτσης εξήγησαν πως για τις ημέρες που τα παιδιά θα βρίσκονται στο σπίτι, εφόσον με απόφαση του σχολείου θα γίνονται εκ περιτροπής μαθήματα, συνεχίζεται η άδεια ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και για κάθε τέσσερις ημέρες ειδικής άδειας, θα χρεώνονται μία κανονική.

Επίσης έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για να μπορούν να έχουν μειωμένο ωράριο κατά 2 ώρες για να παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο, καθώς δε θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι τα εν λόγω μέτρα θα ισχύσουν έως το τέλος της σχολικής χρονιάς που για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία έχει οριστεί έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.