Μεγαλόπολη: Στο τέλος του 2023 η μελέτη για το Μεσογειακό Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Πολιτισμού Νοτίου Ελλάδας

Μεγαλόπολη: Στο τέλος του 2023 η μελέτη για το Μεσογειακό Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Πολιτισμού Νοτίου Ελλάδας

Ιούνιος 14, 2023 - 14:44
0 σχόλια

Στην εκδήλωση παρουσίασης του έργου «Μελέτη σκοπιμότητας για την ίδρυση του Μεσογειακού Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Πολιτισμού Πελοποννήσου (ΜΕΚΕΠΠ)» το οποίο θα δημιουργηθεί στην Μεγαλόπολη, παρευρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Δίκαιης Μετάβασης (Μεγαλόπολη) και ΣΔΙΤ Απορριμμάτων Χρήστος Λαμπρόπουλος και Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος.

Η παρουσίαση έγινε την Τρίτη 13 Ιουνίου στο Δημαρχείο της Μεγαλόπολης από την μελετητική ομάδα στην οποία είχε ανατεθεί η σύνταξη της Μελέτης από την ΔΕΘ HELEXPO AE, και κατόπιν πολύμηνης συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο υλοποίησης της εξαγγελίας του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της ΔΕΘ, το περασμένο Φθινόπωρο για τη δημιουργία Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Συνεδρίων, που θα καλύπτει όλη τη Νότια Ελλάδα , στη Μεγαλόπολη.

Μία εξαγγελία που γίνεται πράξη, αφού τόσο η Κυβέρνηση όσο και η περιφερειακή αρχή δίνουν προτεραιότητα στην περιοχή της Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

Άλλωστε η Μεγαλόπολη, όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές, βρίσκεται στο κέντρο σχεδόν της Πελοποννήσου και μπορεί να γίνει αντένα της ΔΕΘ, με τη δημιουργία ενός πολυχώρου, που θα καλύπτει και το κομμάτι της επιχειρηματικότητας, αλλά και το κομμάτι του πολιτισμού και θα μπορεί να φιλοξενεί εκθέσεις, συνέδρια και διοργανώσεις.

Η μελέτη ξεκίνησε τον Μάιο του 2023, βρίσκεται σε φάση υλοποίησης και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους.

Δελτίο Τύπου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.