Μεγάλο ενδιαφέρον των πολιτών στην Επιτροπή Διαβούλευσης για την ελιά και το ελαιόλαδο στο Άστρος (pics)

Μεγάλο ενδιαφέρον των πολιτών στην Επιτροπή Διαβούλευσης για την ελιά και το ελαιόλαδο στο Άστρος (pics)

Ιανουάριος 17, 2020 - 21:30
0 σχόλια

Η πτώση των τιμών του ελαιολάδου και της βρώσιμης ελιάς, οι δυσχέρειες στις αποζημιώσεις από τις καταστροφές, η απουσία ουσιαστικής πολιτικής που να προστατεύει τους ελαιοπαραγωγούς αλλά και που να επενδύει αποφασιστικά στην ελαιοκαλλιέργεια, ως έναν από τους πυλώνες της τοπικής οικονομίας της Βόρειας Κυνουρίας, έχουν οδηγήσει τους ελαιοπαραγωγούς σε αδιέξοδο.

Για όλους αυτούς τους λόγους, και καθώς τα πράγματα έχουν φθάσει στο απροχώρητο, όπως μας λένε ελαιοπαραγωγοί, την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στις 18:00 διοργανώθηκε δημοτική επιτροπή διαβούλευσης στο Άστρος, στην αίθουσα που συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο, με θέμα: «Συζήτηση και κατάθεση απόψεων – προτάσεων, από τους ελαιοπαραγωγούς, τους εμπόρους και τους ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, για την αξιολόγηση της υπάρχουσας κατάστασης σε σχέση με την τιμή του ελαιολάδου και της βρώσιμης ελιάς – αναζήτηση πιθανών λύσεων».

Η αίθουσα κατακλύστηκε με κόσμο: ελαιοπαραγωγοί, έμποροι ελαιολάδου, απλοί πολίτες οι οποίοι διατηρούν κτήματα στον Δήμο ήρθαν για να ενημερωθούν και για να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Ανάμεσα στα πολλά που ακούστηκαν, και τα οποία θα παρουσιάσουμε σε αναλυτικό ρεπορτάζ αύριο, ετέθησαν σοβαρά ζητήματα όπως η βελτίωση της ποιότητας της κυνουριάτικης ελιάς, η στήριξη του Δήμου ως προς το πότισμα των καλλιεργειών, ο αναδασμός των γαιών, ώστε να συγκεντρωθούν οι καλλιέργειες και να γίνει το προϊόν της περιοχής μας ανταγωνιστικό.

Πηγή: .astrosnews.gr

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.