Με τις παλιές συμβάσεις η μεταφορά μαθητών (video)

Με τις παλιές συμβάσεις η μεταφορά μαθητών (video)

Σεπτέμβριος 09, 2012 - 09:40

Με τις παλιές συμβάσεις που είχε υπογράψει η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τα ΚΤΕΛ θα γίνει η μεταφορά των μαθητών τη νέα σχολική χρονιά. Συμβάσεις που θα λύνονται αυτοδικαία για τις περιπτώσεις των δήμων που θα προχωρούν και θα ολοκληρώνουν τις διαδικασίες του διαγωνισμού, αφού η αρμοδιότητα παραμένει στους δήμους αλλά με εγκύκλιο του Υπουργείου αναλαμβάνουν οι περιφέρειες την μεταφορά για να μην δημιουργηθούν προβλήματα.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ελάχιστοι οι δήμοι που έχουν ολοκληρώσει τους διαγωνισμούς - σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε στην Αρκαδία είναι οι δήμοι Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας και στη Μεσσηνία ο δήμος Δυτικής Μάνης...

Η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου μιλώντας για το θέμα λίγες ώρες πριν ανοίξουν τα σχολεία τόνισε πως δεν θα υπάρξουν ριζικές διαφοροποιήσεις στο καθεστώς μεταφοράς αλλά θα έχουν μείωση 17% στο κόστος, σύμφωνα πάντα με τα όσα ορίζει το Υπουργείο και για το λόγο αυτό γίνονται συσκέψεις ώστε να υπάρξει εξορθολογισμός των δρομολογιών χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στους μαθητές που μετακινούνται.

Επίσης ανέφερε πως γίνεται προσπάθεια από τα Υπουργεία  να υπάρξει εξόφληση των οφειλομένων...

Ε.Τ.

Video: 

youtube://v/wkXE0b8XfJg