Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Τρίπολη ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης (pics,vid)

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Τρίπολη ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης (pics,vid)

Οκτώβριος 25, 2018 - 21:01
0 σχόλια

Πλήθος κόσμου για ακόμα μία χρονιά προσκύνησε την χάρη του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Τρίπολης.

Παραμονή της εορτής Πέμπτη 25 Οκτωβρίου τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας  χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ Αλεξάνδρου ο οποίος ήταν πλαισιωμένος από Ιερείς της πόλης.

Ένα από τα γνωστότερα θαύματα του Αγίου Δημητρίου, από το οποίο είναι εμπνευσμένη και η εικόνα του ως καβαλάρη πάνω σε κόκκινο άλογο, έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 1207 έξω από τα τείχη της Θεσσαλονίκης. Ο τσάρος των Βουλγάρων Ιωαννίτζης που οι Βυζαντινοί αποκαλούσαν Σκυλογιάννη, φονεύτηκε κατά την παράδοση από τον Άγιο Δημήτριο, όταν εκείνος πολιορκούσε την Θεσσαλονίκη. Στο πρόσωπο του Αγίου Δημητρίου η Θεσσαλονίκη βλέπει πάντοτε τον προστάτη της, το στήριγμά της. (Η απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους το 1912 συνέπεσε με την ημέρα της γιορτής του αγίου μας).

Ανήμερα της εορτής Παρασκευή 26 Οκτωβρίου θα τελεσθεί Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ναό.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Eορτάστηκε στην Τρίπολη ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.