Με ήλιο και άνοδο της θερμοκρασίας το τριήμερο των Φώτων στην Αρκαδία

Με ήλιο και άνοδο της θερμοκρασίας το τριήμερο των Φώτων στην Αρκαδία

Ιανουάριος 05, 2018 - 12:33
0 σχόλια

Ανοδική πορεία θα ακολουθήσει ο υδράργυρος τις επόμενες μέρες στη χώρα μας, αρχικά την Παρασκευή 05/01 όπου η μεγαλύτερη άνοδος αναμένεται να παρατηρηθεί στα ορεινά τμήματα της νότιας και κεντρικής χώρας. Από το Σάββατο η άνοδος της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή και στις πεδινές περιοχές, δεν θα λείψουν όμως οι τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα, οι οποίες πιθανόν να είναι πυκνές τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι παρακάτω χάρτες δείχνουν την απόκλιση της θερμοκρασίας από τις κανονικές για την εποχή τιμές το μεσημέρι της Κυριακής 07/01 και Δευτέρας 08/01. Οι θερμοκρασίες που αναμένουμε σε υψόμετρο περίπου 1.500 μ. αλλά και σε πεδινές/παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι έως και 8 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Υποχώρηση της θερμοκρασίας προβλέπεται από το απόγευμα της Τρίτης 09/01 σταδιακά από τη Βόρεια Ελλάδα.

Χαρακτηριστικά, στην Αρκαδία αναμένεται η θερμοκρασία να σκαρφαλώσει ακόμα και στους 14 βαθμούς Κελσίου, όπως στο Άστρος και στο Λεωνίδιο, αν και με αρκετά σύννεφα. Στη Μεγαλόπολη η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς Κελσίου, με αραιή συννεφιά, ενώ στην Τρίπολη ο υδράργυρος θα φθάσει στους 10 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι και θα πέσει στον 1 το βράδυ, όπως και στα Λαγκάδια.

Όπου και να πάτε εσείς οι εκδρομείς της τελευταίας αργίας των Χριστουγέννων, θυμηθείτε τη ζώνη και το κράνος σας!

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.