Μαθητές του ΓΕΛ Λεωνιδίου στο Κέντρο Πληροφόρησης για τη χλωρίδα του Πάρνωνα (pics)

Μαθητές του ΓΕΛ Λεωνιδίου στο Κέντρο Πληροφόρησης για τη χλωρίδα του Πάρνωνα (pics)

Μάιος 07, 2017 - 10:59
0 σχόλια

Με μαθητές του ΓΕΛ Λεωνιδίου γέμισε για άλλη μια φορά το Κέντρο Πληροφόρησης για τη χλωρίδα του Πάρνωνα, του Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα & υγροτόπου Μουστού, στον παραδοσιακό οικισμό του Λεωνιδίου. 

Στο πλαίσιο της προγραμματισμένης εκπαιδευτικής επίσκεψης των  μαθητών δύο τμημάτων της Ά τάξης του Λυκείου, στις 03/05 και 05/05/2017 αντίστοιχα, παρουσιάστηκαν όλοι οι λειτουργικοί χώροι του κέντρου με αναφορές στο ιστορικό της αποκατάστασης του κτιρίου, «παλιού» Δημοτικού σχολείου της Βασκίνας, αλλά και της συντήρησης και αποκατάστασης του περίτεχνου ζωγραφικού του διακόσμου.

Τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης πρόβαλαν θεματική παρουσίαση στην αίθουσα εκδηλώσεων του ορόφου, αναφορικά με τον ιδρυτικό σκοπό του κέντρου, συστήνοντας παράλληλα τους επιστημονικούς συνεργάτες του Φορέα οι οποίοι διέθεσαν στον σύγχρονο αυτόν θεματικό χώρο προβολής και ενημέρωσης την πιο πρόσφατη επιστημονική χλωριδική πληροφορία, μετά από πολυετή έρευνα πεδίου.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η μετάβαση της ομάδας στην έκθεση ερμηνείας περιβάλλοντος η οποία έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την επιστημονική πληροφορία αλλά και την καθημερινή εικόνα της περιοχής. 

Η επίσκεψη των συνολικά 40 μαθητών ολοκληρώθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου όπου έχουν δημιουργηθεί ανεξάρτητες περιοχές φύτευσης δενδροκομικών, ανθοκομικών, καλλωπιστικών και αρωματικών φυτών με αντίστοιχη σήμανση για τους επισκέπτες.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.