Μας έμεινε η παραχώρηση της Μαριέτας το 2005!

Μας έμεινε η παραχώρηση της Μαριέτας το 2005!

Απρίλιος 12, 2011 - 17:19

- Αναξιοποίητες ακόμα και σήμερα οι μαθητικές κατασκηνώσεις της Βυτίνας
- Ερώτηση Λυκουρέντζου στην Υπουργό Παιδείας

Στο χαρτί της παραχώρησης φαίνεται πως έμεινε το σχέδιο της αξιοποίησης των μαθητικών κατασκηνώσεων της Βυτίνας από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. 6 χρόνια μετά από την παραχώρηση του χώρου από το Υπουργείο Παιδείας στο Πανεπιστημιακό ίδρυμα της Πελοποννήσου ,οι παρεμβάσεις ξεκινούν και ολοκληρώνονται σε μια… ενημερωτική κ μόνο πινακίδα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Το θέμα θέτει με ρώτημά του στην σημερινή Υπουργεό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ο Βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος. «Δυστυχώς 5 χρόνια αργότερα όπως μας ενημερώνει ο «Σύλλογος των Απανταχού Βυτιναίων» δια του Προέδρου του, κ. Π. Παπαδέλου, ουδεμία προσπάθεια αξιοποίησης των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων έλαβε χώρα. Αντιθέτως, πέραν της περίφραξης του χώρου και της ενημερωτικής πινακίδας ότι αποτελεί χώρο ιδιοκτησίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ουδέν πρόγραμμα υλοποιήθηκε, ουδεμία μορφή χρηματοδότησης αξιοποιήθηκε συμπεριλαμβανομένων και των προγραμμάτων Σ.Δ.Ι.Τ.» αναφέρει ο Βουλευτής στο κείμενο της ερώτησης του.

Η Υπουργός καλείται ν απαντήσει εάν υπάρχει πρόθεση αξιοποίησης του χώρου αλλά πρόταση γι αυτήν την αξιοποίηση από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.