Μαντάς: «Το λιμάνι θα είναι σε πλήρη λειτουργία του χρόνου»

Μαντάς: «Το λιμάνι θα είναι σε πλήρη λειτουργία του χρόνου»

Ιανουάριος 07, 2015 - 11:47
0 σχόλια

Από τη νέα προβλήτα του Άστρους η τελετή του αγιασμού.

Για τις εργασίες στο λιμάνι στου Άστρους μίλησε ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Παναγιώτης Μαντάς, με αφορμή τον εορτασμό των Θεοφανείων στο Παράλιο ‘Αστρος.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο δήμαρχος, την Τρίτη 6 Ιανουαρίου ο καθαγιασμός των υδάτων έγινε για πρώτη φορά από την καινούργια προβλήτα του λιμανιού.

«Κάναμε μια μεγάλη διαδρομή φέτος για να φτάσουμε μέχρι το σημείο που πετάξαμε τον σταυρό. Είναι ελπίδα όλων μας», τόνισε, «και πραγματικά εφικτός στόχος του χρόνου οι εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί και το έργο να είναι σε πλήρη λειτουργία. Οι εργασίες δεν σταματούν. Προσχωρούν με αμείωτους ρυθμούς και χωρίς κανένα πρόβλημα, δημιουργείται ένα άμεσα και απόλυτα ασφαλές λιμάνι. Πέραν των εργασιών που γίνονται στο τεχνικό τομέα, επίσης γίνονται και κάποιες επεμβάσεις στην αισθητική αποκατάσταση του χώρου», επεσήμανε ο κ. Μαντάς.

Μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος σε δηλώσεις του μίλησε και για τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατήσαν τιε τελευταίες ημέρες στη Βόρεια Κυνουρία. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «οι κορυφές του Πάρνωνα είναι χιονισμένες λογω της σφοδρής χιονόπτωσης. Η κυκλοφορία των οχημάτων, όμως, παρά την έντονη χιονόπτωση αποκαταστάθηκε άμεσα και δεν δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα».

«Όλοι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί καθώς υπάρχει ακόμα πάγος και το στρώμα είναι ολισθηρό», προειδοποίησε τον πολύ κόσμο που βρέθηκε, παρά το κρύο, στον καθαγιασμό των υδάτων στο Παράλιο Άστρος.

Είναι αλήθεια ότι η νέα προβλήτα, τα άτυπα εγκαίνια της οποίας, θα λέγαμε, έγιναν χθες, κατά την τελετή, αποτελεί ένα πολύ μεγάλο έργο τόσο για το Παράλιο Άστρος όσο και για την Κυνουρία γενικά, καθώς αναμένεται να αποδώσει τα μέγιστα από άποψη τουριστικής κίνησης. Και, όπως φαίνεται, το έργο προχωρεί με γοργά βήματα από τη δημοτική αρχή.

Φωτογραφία αρχείου

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.