Μανώλης Σκαντζός: Η ΤΑΠΤοΚ παραδίδει πολύ σημαντικά έργα προς όφελος των πολιτών της Αρκαδίας (vid)

Μανώλης Σκαντζός: Η ΤΑΠΤοΚ παραδίδει πολύ σημαντικά έργα προς όφελος των πολιτών της Αρκαδίας (vid)

Μάιος 10, 2023 - 12:16
0 σχόλια

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας και πρόεδρος της ΤΑΠΤοΚ κ. Μανώλης Σκαντζός, σε συνέντευξή του στο ArcadiaPortal.gr μίλησε για μία σειρά σημαντικών έργων που εκτελεί η ΤΑΠΤοΚ σε ολόκληρη την Αρκαδία.

Ως γνωστόν, οι στόχοι για την Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων διακρίνονται ως προς τον χώρο εφαρμογής, έχοντας ως κοινό τόπο την προώθηση κατά το σχεδιασμό και την υλοποίηση της τοπικής ευθύνης, συμμετοχής και πρωτοβουλίας.

Ο σχεδιασμός των στρατηγικών και η επιλογή των έργων γίνεται από τους τοπικούς φορείς. Σε σύγκριση με άλλες παραδοσιακές τοπικές προσεγγίσεις, οι άνθρωποι που προηγουμένως αποτελούσαν τους παθητικούς «δικαιούχους» μιας πολιτικής, γίνονται πλέον ενεργοί εταίροι και μοχλοί της ανάπτυξής της. Η συμμετοχή των ανθρώπων στη «συμπαραγωγή» της αναπτυξιακής πολιτικής αποφέρει σειρά σημαντικών οφελών.

Τα έργα που παρουσίασε ο κ. Σκαντζός, είτε έχουν ολοκληρωθεί στο σύνολό τους είτε έχουν προχωρήσει σε ποσοστό 95% και αναμένεται να ολοκληρωθούν άμεσα.

Σε αυτή του την παρουσίαση ο κ. Σκαντζός μίλησε για τα έργα «Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Σπηλαίου Κάψια», την «Aνάπλαση περιοχής Κανδήλας», το έργο κατασκευής «Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Βλαχέρνας, την «Ανάπλαση χώρου ηρώου στο Λεβίδι» και τη «Συντήρηση κοινοχρήστων χώρων Νεστάνης» και, τέλος, για το έργο «Ενεργειακές Αναβαθμίσεις Γυμνασίου Λεβιδίου».

Τα παραπάνω σημαντικά έργα που υλοποιήθηκαν με ευρωπαϊκούς πόρους προς όφελος των πολιτών, συμπληρώνουν τη μεγάλη λίστα με τα έργα που εκτελούνται αυτό το διάστημα από την ΤΑΠΤοΚ και αναβαθμίζουν τις τοπικές κοινότητες ολόκληρης της Αρκαδίας.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Η ΤΑΠΤοΚ παραδίδει πολύ σημαντικά έργα προς όφελος των πολιτών της Αρκαδίας


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.