Μανώλης Σκαντζός: Η ΤΑΠΤοΚ παραδίδει έργα που αναβαθμίζουν τις τοπικές κοινότητες ολόκληρης της Αρκαδίας

Μανώλης Σκαντζός: Η ΤΑΠΤοΚ παραδίδει έργα που αναβαθμίζουν τις τοπικές κοινότητες ολόκληρης της Αρκαδίας

Ιούνιος 06, 2023 - 10:31
0 σχόλια

Σε φάση υλοποίησης βρίσκονται σημαντικά έργα που εκτελεί η ΤΑΠΤοΚ στην Αρκαδία και ήδη αρκετά από αυτά έχουν ολοκληρωθεί και παραδοθεί προς όφελος των πολιτών ολόκληρου του νομού.

Ένα από τα σημαντικότερα έργα βρίσκεται στην τεχνητή λίμνη Λάδωνα και έχει τίτλο «Ανάπλαση και ανάδειξη της παραλίμνιας περιοχής στην τεχνητή λίμνη Λάδωνα και βιώσιμη χρήση του οικοσυστήματος».

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.180.000,00 ευρώ και οι εργασίες που αναφέρονται στην σύμβαση έχουν να κάνουν με την ανάπλαση - αξιοποίηση, ανάδειξη, διαμόρφωση και αναβάθμιση πολλαπλών σημείων κατά μήκος της παραλίμνιας περιοχής στην λίμνη Λάδωνα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας και πρόεδρος της ΤΑΠΤοΚ κ. Μανώλης Σκαντζός, σε συνέντευξή του στο ArcadiaPortal.gr μίλησε για μια σειρά σημαντικών έργων που εκτελεί η ΤΑΠΤοΚ σε ολόκληρη την Αρκαδία.

Τα έργα για την ανάδειξη της παραλίμνιας περιοχής στην τεχνητή λίμνη Λάδωνα αφορούν στην αποκατάσταση και ανάπλαση της ακτογραμμής της λίμνης και περιλαμβάνουν επεμβάσεις δημιουργίας προσβάσεων στο νερό, καθώς τα φερτά υλικά και οι πέτρες δυσκολεύουν την προσέγγιση και δημιουργούν ένα φυσικό και σχετικά «άγριο» τοπίο. Επιπλέον, προβλέπεται η διαμόρφωση κατάλληλων και ήπιων διαδρομών που αποσκοπούν στην ασφαλή μετάβαση τόσο των πεζοπόρων αλλά και των ποδηλατών από το επίπεδο του δρόμου προς την περιοχή ανάπλασης.

Ένα ακόμα έργο που έγινε στην περιοχή της Μεγαλοπολης έχει τίτλο «Ανάπλαση πλατειών O.E.K και Ψαθί δήμου Μεγαλόπολης» Το έργο αφορά την ανάπλαση της πλατείας Ο.Ε.Κ. και την ανάπλαση της πλατείας στο Ψαθί Μεγαλόπολης.

Επίσης, στη Μεγαλόπολη εκτελέστηκε το έργο υπό τον τίτλο «Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημόσιου Κτιρίου Καρύταινας» Να αναφέρουμε ότι έγιναν μεταξύ άλλων οι εξής εργασίες:

Αντικατάσταση κουφωμάτων με ξύλινα ενεργειακά υαλοστάσια .Θερμική μόνωση στέγης. Εσωτερική θερμομόνωση κτιρίου. Αντικατάσταση των διάσπαρτων αντλιών θερμότητας και του λέβητα με κεντρική αντλία
θερμότητας .Αντικατάσταση των λαμπτήρων με νέους εξοικονόμησης ενέργειας τύπου LED.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκαντζός, τα έργα υλοποιήθηκαν με ευρωπαϊκούς πόρους προς όφελος των πολιτών και στόχος είναι να συμπληρωθεί μια μεγάλη λίστα με έργα που εκτελούνται και αναβαθμίζουν τις τοπικές κοινότητες ολόκληρης της Αρκαδίας.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.