Λυσίκατος: Θα περάσει κι αυτό, σαν ένα κακό όνειρο

Λυσίκατος: Θα περάσει κι αυτό, σαν ένα κακό όνειρο

Μάρτιος 20, 2020 - 18:36
0 σχόλια

Αγαπητοί συμπολίτες, σε αυτή την πρωτόγνωρη συγκυρία για την χώρα μας αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο, απαιτείται σύνεση, αλληλεγγύη και συνεργασία.... απαιτείται κοινωνική συνοχή!! Όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε αυτή την κρίση.

Κανένας δεν πρέπει να μείνει μόνος του!!

Επειδή όμως το τελευταίο διάστημα παρατηρείται το φαινόμενο γενικευμένης παραπληροφόρησης, με "ρήτορες" και "ειδικούς στη διαχείριση κρίσεων", πράγμα που οδηγεί στην ανάπτυξη αισθήματος ανασφάλειας στους πολίτες μας, (είναι το τελευταίο που χρειάζεται αυτή τη στιγμή...), θα ήθελα να παραθέσω κάποιες πληροφορίες που αφορούν τον Δήμο μας και τις ενέργειες μας.
Καταρχάς να υπενθυμίσουμε πως είναι εξαιρετικά σημαντικό να ακούμε τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών και να εμπιστευόμαστε τους θεσμοθετημένους φορείς και τους ανθρώπους που διαχειρίζονται αυτή την δύσκολη κατάσταση. Αυτοί είναι οι ειδικοί, σε αυτούς τους ανθρώπους έχει πέσει το βάρος και η ευθύνη να κρατήσουν όρθια την κοινωνία μας! Είναι η ώρα για συντονισμένη δουλειά και όχι για θεωρίες. Με σύνεση και σοβαρότητα.

Ο Δήμος μας είναι και αυτός ένας φορέας της γενικής κυβέρνησης που συμμετέχει ενεργά σε αυτό τον "ακήρυχτο πόλεμο".
Από την πρώτη στιγμή παρακολουθούμε τις εξελίξεις και ενεργούμε άμεσα, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες της κυβέρνησης και των αρμοδίων φορέων. Δεν λαϊκίζουμε, δεν κριτικάρουμε δεν κάνουμε φτηνά επικοινωνιακά παιχνίδια αυτή τη δύσκολη στιγμή!!

Στο πλαίσιο των οδηγιών που έχουμε λάβει και των αρμοδιοτήτων μας, σας ενημερώνουμε πως έχουν γίνει από πλευράς Δήμου όλες οι ενέργειες για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών μας και την φροντίδα των Δημοτών , όπως:
• Απολυμάνσεις σε σχολεία και Δημοτικά κτίρια
• Αναστολή λειτουργίας παιδικών χαρών, αθλητικών εγκαταστάσεων, επισκέψιμων χώρων του Δήμου
• Αναστολή εξυπηρέτησης με φυσική παρουσία στις δημοτικές υπηρεσίες
• Εβδομαδιαίο πρόγραμμα εργασίας δημοτικών υπαλλήλων με βάρδιες (Πρωινή εργασία, απογευματινή εργασία, εξ αποστάσεως εργασία)
• Μέτρα προστασίας και προμήθεια υγειονομικού υλικού (αντισηπτικά, γάντια, μάσκες κλπ) για το προσωπικό του Δήμου
• Πρόγραμμα με ομάδες επιφυλακής πολιτικής προστασίας
• Σύσταση και λειτουργία δομής κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης σε Λεωνίδιο και Τυρό
• Μέτρα προστασίας λαϊκών αγορών

Πέραν αυτών και πέραν των συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων μας...
• Είμαστε σε επαφή με το ΚΥ Λεωνιδίου για πληροφόρηση και κάθε δυνατή βοήθεια
• Είμαστε σε συντονισμό με το ΑΤ Νότιας Κυνουρίας για την τήρηση της τάξης
• Έχουμε συμφωνήσει από κοινού με όλους τους Δημάρχους της Αρκαδίας για την προμήθεια και διάθεση στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, ειδικού αναλυτή ιώσεων και αντιδραστηρίων για τον κορωνοϊο
• Έχουμε επικοινωνήσει και έχουμε προτρέψει κατόχους δωματίων και οικιών που ενοικιάζουν με το σύστημα Airbnb για να σταματήσουν την διάθεση των χώρων τους, όπου και είχαμε μεγάλη ανταπόκριση!.

Σήμερα κάνω έκκληση στους συμπατριώτες μας που διαμένουν στα αστικά κέντρα. Φίλες και φίλοι , η απομακρυσμένη επαρχία μας, έχει περιορισμένες δυνατότητες στην περίθαλψη και στις παρεχόμενες υπηρεσίες από πλευράς Δήμου. Η μαζική προσέλευση στα χωρία, δεν σας προστατεύει, παρά μόνον αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες διάδοσης του ιού.
Ας μείνουμε όλοι σπίτι μας και σε λίγο καιρό θα βρεθούμε πάλι, όλοι μαζί υγιείς, να ζήσουμε όμορφες στιγμές στην αγαπημένη μας επαρχία...

Θα περάσει και αυτό, σαν ένα κακό όνειρο. Για αυτό και εμείς μαζί με την αντιμετώπιση της σκληρής καθημερινότητας εργαζόμαστε για το ελπιδοφόρο αύριο, για την επόμενη μέρα...

Δεν σταματάμε τα θέματα μελετών και έργων για τον τόπο μας. Άμεσα θα βγει ο διαγωνισμός για τις παιδικές χαρές στα χωριά μας. Παιδικά χαμόγελα... το καλύτερο φάρμακο για την επόμενη μέρα....

Χαράλαμπος Λυσίκατος

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.