Λεύκωμα για τα «αηδόνια» της Γορτυνίας παρουσιάστηκε στα Λουτρά Ηραίας (pics,vid)

Λεύκωμα για τα «αηδόνια» της Γορτυνίας παρουσιάστηκε στα Λουτρά Ηραίας (pics,vid)

Αύγουστος 19, 2018 - 14:00
0 σχόλια

'Ενα μοναδικό πολιτιστικό γεγονός, ύμνος στην πλούσια μουσική παράδοση της Γορτυνίας, έλαβε χώρα στα Λουτρά Ηραίας το Σάββατο 19 Αυγούστου. Ο αγαπητός συνεργάτης του Arcadia Portal Νικος Τρουπής γράφει:

«Πραγματοποιήθηκε στα Λουτρά Ηραίας στις 18/08/2018, η παρουσίαση του μουσικού λευκώματος ''ΓΟΡΤΥΝΙΑ-ποιος ήταν που τραγούδαγε...'' έκδοσης του Δήμου Γορτυνίας και της ΔΗΚΕΓ, με καλλιτεχνική επιμέλεια του Κώστα Παυλόπουλου, και του πολιτιστικού συλλόγου Ο ΠΑΝΑΣ.

»Είναι μία λαογραφική έκδοση που περιέχει παραδοσιακά τραγούδια της Γορτυνίας, γνωστά και άγνωστα, τραγουδισμένα από γνήσιους τραγουδιστές. Όπως είπε η πρόεδρος της ΔΗΚΕΓ κα Μαρίνα Διαμαντοπούλου, ήταν μια δουλειά που έπρεπε να γίνει δεκαετίες πριν όπου υπήρχαν αυθεντικές φωνές και τραγούδια, που χάθηκαν στο πέρασμα του χρόνου. Όμως ποτέ δεν είναι αργά για να περισώσει κανείς ό,τι μπορεί.

»Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κος Γιάννης Γιαννόπουλος, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα αυτού του έργου, που πρέπει να κοσμεί πλέον όλους τους χώρους του πολιτισμού. Ο βουλευτής Αρκαδίας κος Γιώργος Παπαηλιού στην ομιλία του, συνεχάρη τον Δήμο Γορτυνίας, και τους συντελεστές, για την έκδοση αυτού του έργου. Επίσης με θερμά λόγια μίλησε ο καθηγητής λαογραφίας του πανεπιστημίου Αθηνών κος Γεώργιος Θανόπουλος.

»Το λεύκωμα διατίθεται από τον Δήμο Γορτυνίας και συγκεκριμένα από το γραφείο της Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΔΗΚΕΓ) στα Τρόπαια.Τηλ. 27970 22700.

»Το λεύκωμα περιέχει κείμενα και φωτογραφίες καθώς και τρεις ψηφιακούς δίσκους με τραγούδια (CD)».

Video: 

ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΛΕΥΚΩΜΑ 18 08 2018 ARCADIA PORTAL by trounikos


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.