Λεωνίδιο - ΑΕΚ Τρίπολης... και όποιος αντέξει

Λεωνίδιο - ΑΕΚ Τρίπολης... και όποιος αντέξει

Ιανουάριος 09, 2019 - 11:06
0 σχόλια

Το πρωτάθλημα της Α' Αρκαδίας ξεκινά και πάλι κάνοντας ποδαρικό στο 2019 με το μεγάλο Κυριακάτικο (13/1, 15:00) ντέρμπι κορυφής μεταξύ του Λεωνιδίου με την ΑΕΚ Τρίπολης να δεσπόζει στο πρόγραμμα συγκεντρώνοντας πάνω του όλα τα φώτα και όλο το ενδιαφέρον του φιλάθλου ποδοσφαιρικού κοινού του νομού μας.

Ουσιαστικά πρόκειται για το καλύτερο παιχνίδι του πρώτου γύρου που έρχεται την προτελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου και είναι δεδομένο πως το αποτέλεσμα του θα παίξει τον δικό του ρόλο για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Η απρόσμενη (για πολλούς) ισοπαλία του Λεωνιδίου την περασμένη αγωνιστική από τον συμπολίτη Ολυμπιακό έδωσε την δυνατότητα στους κιτρινόμαυρους να περάσουν μόνοι πρώτοι στην κορυφή και θα πάνε στο ντέρμπι έχοντας το +2 βαθμολογικά από την εκτός προγράμματος απώλεια των ερυθρόλευκων.

Το Λεωνίδιο μάλιστα δεν θα παρουσιαστεί ίδιο σε σχέση με το όπως ήταν πριν τα Χριστούγεννα αφού κατά την διάρκεια της διακοπής ανακοίνωσε δύο μεταγραφές και πιο συγκεκριμένα αυτή του Τόνι Χαλίλι και του Σοφοκλή Γιαννούση που επέστρεψε στην ομάδα και έχουν τεθεί στην διάθεση του Γιάννη Νενεκούμη και αναμένεται να πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο τους σε αντίθεση με την ΑΕΚ Τρίπολης που δεν έκανε καμία προσθήκη στο ρόστερ της.

Παρατηρώντας τους αριθμούς το συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως οι δύο ομάδες έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά και στοιχεία στον τρόπο παιχνιδιού τους καθώς η μεν ΑΕΚ Τρίπολης διαθέτει την πιο παραγωγική επίθεση με 32 γκολ σε 10 αναμετρήσεις και το δε Λεωνίδιο την πιο σφιχτή άμυνα έχοντας δεχθεί 3 τέρματα σε 10 αναμετρήσεις.

Η καλύτερη επίθεση και η δεύτερη καλύτερη άμυνα της ΑΕΚ Τρίπολης κόντρα στην καλύτερη άμυνα και στην δεύτερη καλύτερη επίθεση Λεωνίδιο με τις δύο ομάδες να τις χωρίζουν μόλις δύο βαθμοί σε ένα απόλυτο ντέρμπι όπως συνηγορούν και οι αριθμοί.

Να σημειωθεί ότι πρώτοι σκόρερ για την ΑΕΚ Τρίπολης στο πρωτάθλημα είναι οι Κώστας Κολιόπουλος και Γιώργος Αρδάμης με 6 γκολ ενώ ο νεαρός Σπύρος Βερβεσός από το Λεωνίδιο με 5 τέρματα είναι ο πρώτος σκόρερ του Λεωνιδίου και δεύτερος στον πίνακα της Α' Αρκαδίας.

Επίσης ένας από τους παράγοντες που θα καθορίσει το σπουδαίο αυτό παιχνίδι είναι οι ατομικές μονάδες και η ποιότητα που διαθέτουν οι δύο ομάδες που έχουν στο ρόστερ τους ποδοσφαιριστές με εμπειρίες, παραστάσεις αλλά και με το ένστικτο να μπορούν να διαχειριστούν πνευματικά τέτοιου είδους αγώνες.

Γιάννης Νενεκούμης και Κώστας Καλογιαννίδης καταστρώνουν τα πλάνα τους με τις δύο ομάδες να βρίσκονται σε φουλ προπονητικούς ρυθμούς και να οδεύουν προς την τελική ευθεία της προετοιμασίας τους για το μεγάλο αυτό παιχνίδι που έρχεται μπροστά τους.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.