Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο στους δρόμους της Τρίπολης (vid)

Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο στους δρόμους της Τρίπολης (vid)

Μάιος 01, 2018 - 10:10
0 σχόλια

Μία λατέρνα σκόρπισε το άρωμα μιας άλλης εποχής στους δρόμους της πόλης εδώ πριν από κάποιες ημέρες.

Η λατέρνα είναι ένα μουσικό όργανο που σημάδεψε οκόκληρες εποχές και δημιουργεί πολλά συναισθήματα στους Έλληνες, αφού συνέβαλε πολύ στην εξάπλωση και διάδοση ήχων που είναι αγαπητοί ακόμα και σήμερα. Παλαιότερα, η λατέρνα ήταν κερδοφόρος ενασχόληση, όχι μόνο για τον οργανοπαίκτη, αλλά και για άλλες ειδικότητες, καθώς υπήρχαν καταστήματα που πουλούσαν στολίδια και άλλα είδη.

Ο λατερνατζής είχε στολίσει με βυσσινί βελούδινα υφάσματα και με κομπολόγια τη λατέρνα του και περιφερόταν στους δρόμους της Τρίπολης σιγοτραγουδώντας όταν κάποιος περαστικός πλησίαζε να ρίξει τον οβολό του.

Το παραδοσιακό μουσικό όργανο του παρελθόντος, που οι νεότεροι γνώρισαν από τις παλιές καλές ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες, με τους Φωτόπουλο, Αυλωνίτη και Καρέζη, με την κλασική φιγούρα του λατερνατζή, πλημμύρισε με μελωδίες το πολύβουο κέντρο.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Λατέρνα Φτώχεια και Τρίπολη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.