«Lagarte»: Μια ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας στα Λαγκάδια (pics)

«Lagarte»: Μια ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας στα Λαγκάδια (pics)

Αύγουστος 06, 2023 - 21:00
0 σχόλια

Το καλοκαίρι τα χωριά της Αρκαδίας έχουν την τιμητική τους. Ομογενείς που επιστρέφουν στα πάτρια εδάφη, τουρίστες από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και ξένοι επισκέπτες βρίσκονται στην Αρκαδία της απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, της ιστορίας και της παράδοσης.

Τα ανταμώματα στις πλατείες των χωριών, τα πανηγύρια στις μεγάλες γιορτές και η αναβίωση εθίμων που μπορεί ακόμα και να έχουν σβηστεί από τον χρόνο, προσελκύουν τους επισκέπτες και τους παραθεριστές.

Εκτός, όμως, από όλα τα παραπάνω, τα οποία διοργανώνονται κάθε χρόνο και αποτελούν πάντοτε ευκαιρίες γιορτής και γλεντιού, τα τελευταία χρόνια ο επισκέπτης των χωριών μας μπορεί να ανακαλύψει πολλά περισσότερα, όπως την έκθεση φωτογραφίας που εγκαινιάστηκε στις 29 Ιουλίου στο Κτίριο Μαθητικού Κέντρου Λαγκαδίων Αρκαδίας, υπό τον τίτλο «Lagarte», στο πλαίσιο του 2ου Little Art Festival.

Τοπία των Λαγκαδίων, σοκάκια και πυργόσπιτα, ο «θυμωμένος» χειμωνιάτικος ουρανός και λεπτομέρειες της μοναδικής αρχιτεκτονικής του χωριού «ζωντανεύουν» στις φωτογραφίες που εκτίθενται σε έναν ιδιαίτερο χώρο. Μέσα από τον φακό και με τα μάτια του εκάστοτε φωτογράφου, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει ξανά τα Λαγκάδια και την ομορφιά τους και να αφουγκραστεί το τοπίο μέσω της τέχνης της φωτογραφίας.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή ως τις 3 Σεπτεμβρίου 2023.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.