Κυκλοφορεί σε λίγες μέρες το νέο βιβλίο του Γ. Δ. Αναγνώστου «Ο Μονόλογος του Ελπήνορα και άλλοι Μύθοι»

Κυκλοφορεί σε λίγες μέρες το νέο βιβλίο του Γ. Δ. Αναγνώστου «Ο Μονόλογος του Ελπήνορα και άλλοι Μύθοι»

Απρίλιος 04, 2024 - 13:31
0 σχόλια

φωτογραφία Σπύρος Περδίου

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΩΛΚΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ:

« Ο μονόλογος του Ελπήνορα και άλλοι μύθοι»
Του Γ. Δ. Αναγνώστου
( Διηγήματα )

iolcos.gr
Εκδόσεις Ιωλκός

Σε διάρκεια τριών χρόνων γραφής, όσο και αν προσπάθησα αρχικά να σταθώ ως ένας ουδέτερος παρατηρητής σε αυτά τα σαν αστραπή μικρά διηγήματα, δεν τα κατάφερα διόλου. Όλα τους είναι ομφαλοσκοπικά, βιωματικά και σπλαγχνικά. Μικρές σπουδές για την «αγάπη των σπλάγχνων μου», όπως ο τίτλος ποιήματος του Federico Garcia Lorca. Μικρές φόρμες, λιτή δομή αλλά συμπυκνωμένο συναίσθημα. Της  θλίψης του έρωτα συναίσθημα. Κι ακόμη το μόνο που ξέρω είναι ότι η γραφή μου επιβιώνει σε μιαν εκ γενετής μοναχικότητα. Και κάπου κάπου εγκάρσια διαβάζεται. Άλλοτε και σαν ταξίδι σε σπείρα. Μα οι  άνθρωποι μοιάζουν πολύ σαν είναι μόνοι. Πραγματικά μόνοι. Κι ας είναι μόνον χάρτινοι ήρωες. Να υπαγορεύουν τον έρωτα. Εντός μου.

Γ. Δ. Αναγνώστου

Ο Γ.Δ. Αναγνώστου έχει εκδώσει  τις ποιητικές συλλογές, Τα λάματα της πρώτης νιότης (Όστρια,2017)  Μέσα στα όμικρον του ονείρου (Γαβριηλίδης,2018), Η πολυθρόνα της λύπης (Ιωλκός, 2021) , και συμμετείχε στο συλλογικό έργο, Τα ποιήματα του 2018 (Κοινωνία των (δε)κάτων , 2019). Επίσης δημοσιεύει μικροδιηγήματα στα έντυπα λογοτεχνικά περιοδικά, δε|κατα και ΑΠΙΚΟ. Γραπτά του δημοσιεύονται στο arcadiaportal.gr και τα Αρκαδικά Νέα.
Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί το βιβλίο του, Ο ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΕΛΠΗΝΟΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΥΘΟΙ ( διηγήματα) από τις Εκδόσεις Ιωλκός.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.