Κτηματολόγιο: Χωρίς πρόστιμο η υποβολή δηλώσεων

Κτηματολόγιο: Χωρίς πρόστιμο η υποβολή δηλώσεων

Αύγουστος 10, 2023 - 18:45
0 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Παράταση έλαβε η επιβολή προστίμου για όσους καθυστερούν να δηλώσουν τις περιουσίες τους στο κτηματολόγιο για τρίτη φορά.

Οι σχετικές ρυθμίσεις συμπεριελήφθησαν σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας, το οποίο ψηφίστηκε στη Βουλή στις 27 Ιουλίου.

Η πρώτη παρατείνει έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2023 την έκδοση μιας κοινής υπουργικής απόφασης για τον τρόπο υπολογισμού του προστίμου για όσους δεν έχουν υποβάλει δήλωση εμπρόθεσμα στο κτηματολόγιο. Τα πρόστιμα είχε προβλεφθεί ότι θα είναι από 300 ευρώ έως 2.000 ευρώ, ανάλογα με την αξία του δικαιώματος που δηλώνεται. «Η προτεινόμενη διάταξη επιδιώκει να απαλλάξει τους πολίτες από την οικονομική επιβάρυνση του προστίμου της μη εμπρόθεσμης δήλωσης των ακινήτων τους κατά τη διαδικασία κτηματογράφησης για πέντε επιπλέον μήνες, ώστε να μπορέσουν έως το τέλος του έτους να κατοχυρώσουν τις ιδιοκτησίες τους», αναφέρει η αιτιολογική έκθεση της ρύθμισης.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.