Ξεκίνησε η εκπαίδευση ομάδας εθελοντών του Δήμου Αμαρουσίου, ενεργοποιώντας το μνημόνιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Ξεκίνησε η εκπαίδευση ομάδας εθελοντών του Δήμου Αμαρουσίου, ενεργοποιώντας το μνημόνιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Φεβρουάριος 23, 2011 - 12:27

Με το πρόγραμμα πιστοποιημένης κατάρτισης εθελοντών που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο στο Δήμο Αμαρουσίου, εγκαινιάζεται η πρωτοποριακή συνεργασία που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό ο Δήμος με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, βάσει σχετικού μνημονίου υπόγραψαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Ήδη πραγματοποιήθηκε χθες η δεύτερη συνάντηση της ομάδας των εθελοντών, κατά την οποία ο ομιλητής, λέκτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Ανδρέας Φερώνας, ανέπτυξε στους εκπαιδευομένους τις πολιτικές κοινωνικές ενσωμάτωσης στην Ελλάδα.
Σκοπός του πρωτοποριακού αυτού σεμιναρίου είναι η μεταφορά της ακαδημαϊκής γνώσης στους συμμετέχοντες εθελοντές, σε ζητήματα εφαρμοσμένης κοινωνικής πολιτικής που οι εκπαιδευόμενοι, με πιστοποιημένο και ορθολογικό τρόπο, θα αξιοποιήσουν στη συνέχεια προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Η πρώτη συνάντηση της ομάδας των εθελοντών είχε γίνει στην Κόρινθο όπου παρακολούθησε τη διάλεξη του προέδρου του Τμήματος Κοινωνικής & Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θανάση Κατσή. Σε κάθε συνάντηση, πανεπιστημιακός καθηγητής αναλύει μία αυτοτελή θεματική ενότητα για την απόκτηση δεξιοτήτων που σχετίζονται με τη σωστή διαχείριση κοινωνικών ζητημάτων που άπτονται της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Το εκπαιδευτικό σεμινάριο περιλαμβάνει συνολικά επτά συναντήσεις, και θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο με τη χορήγηση πιστοποίησης παρακολούθησης σε καθέναν από τους συμμετέχοντες.
Ο Δήμος Αμαρουσίου είναι ο πρώτος Δήμος πανελλαδικά που συνεργάζεται με ελληνικό Πανεπιστήμιο ακολουθώντας το πρότυπο άλλων ευρωπαϊκών δήμων. Σημειώνεται ότι η συνεργασία των δύο πλευρών στο πλαίσιο του μνημονίου, αφορά στους εξής άξονες:
Α) στη χορήγηση υποτροφιών σε φοιτητές κατοίκους του Δήμου Αμαρουσίου.
Β) στην υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος κατάρτισης εθελοντών του Δήμου
Γ) στην εκπαίδευση των εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου με στόχο τη βελτίωση των δεξιοτήτων τους.
 
Πηγή: ΑΡΚΑΔΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 

Ειδήσεις: