Κώστας Τζιούμης: Ο πλούτος μας, τα δικά μας προϊόντα

Κώστας Τζιούμης: Ο πλούτος μας, τα δικά μας προϊόντα

Μάιος 23, 2019 - 10:52
0 σχόλια

Ο Δήμος Τρίπολης έχει περιοχές που παράγουν μοναδικά προϊόντα, ποιότητας εξαιρετικής, ικανά να σταθούν σε διεθνείς αγορές και να εξασφαλίσουν αξιόλογο εισόδημα στους παραγωγούς τους. Ο κάμπος της Τεγέας, η πεδιάδα της Μαντινείας, το περίφημο «Αργόν Πεδίον» της αρχαιότητας, το μικρό αλλά πλούσιο οροπέδιο του Φαλάνθου, ο Δήμος στο σύνολό του, μπορούν να στηριχτούν (και) στον πρωτογενή τομέα.

Τα κρασιά μας, με κορυφαίο το μοσχοφίλερο, η πατάτα, τα σκόρδα, το κεράσι, τα μήλα, το μέλι και άλλα προϊόντα μας, μαζί με τα κτηνοτροφικά, είναι περιζήτητα. Αρκεί να μην … πνίγονται στην πρώτη νεροποντή, αρκεί οι παραγωγοί μας να καθοδηγηθούν και να βοηθηθούν για το πώς λειτουργεί σήμερα η Αγορά, για το πώς ο ιδρώτας τους θα πιάσει τόπο.

Η παράταξή μας θα στηρίξει κατά προτεραιότητα τον πρωτογενή τομέα, τους ανθρώπους που μοχθούν σ’ αυτόν και πραγματικά παράγουν, τα δικά μας προϊόντα.

Κώστας Τζιούμης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.