Κώστας Φίλανδρος: Δήμος δεν είναι μόνο η Μεγαλόπολη

Κώστας Φίλανδρος: Δήμος δεν είναι μόνο η Μεγαλόπολη

Ιούνιος 18, 2020 - 13:12
0 σχόλια

Τους τελευταίους μήνες, αντί να ασχολούμεθα με το ποια θα είναι η αναπτυξιακή κατεύθυνση του λεκανοπεδίου και πως θα υποκατασταθούν οι θέσεις εργασίας που θα χαθούν με το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, η όποια συζήτηση στη Μεγαλόπολη εξαντλείται με το αν το έρθει το φυσικό αέριο στη Μεγαλόπολη και το κλείσιμο της τηλεθέρμανσης.
Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης, σε δηλώσεις του, αναφέρει ότι, στις διαπραγματεύσεις του για να έλθει το φυσικό αέριο στην πόλη, ζητεί το κόστος σύνδεσης, περίπου 2.000 ευρώ (τέλη σύνδεσης, επιτοίχιος λέβητας και εσωτερική σύνδεση) να μην επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες αλλά να καλυφθεί μέσω προγράμματος (ΕΣΠΑ). Μάλιστα, τονίζει ότι «μόνο με αυτή τη συμφωνία ο Δήμαρχος θα πει οκ».

Και οι κάτοικοι των 85 οικισμών του λεκανοπεδίου; Τίποτε. Και συμμετείχαν και θα συμμετέχουν μέχρι να ξεπληρωθούν τα δάνεια της τηλεθέρμανσης και θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν πετρέλαιο ή ξύλα για να ζεσταθούν. Τα μεγάλα κορόϊδα;
Και, μη μου πείτε, ποιά χωριά και ποιοί κάτοικοι… Αυτοί οι λίγοι που επιμένουν να μένουν στον τόπο τους (που όλοι μαζί είναι πολλοί) αλλά και πιθανοί νέοι, που με την τεχνολογία μπορούν να μένουν και να εργάζονται από το σπίτι τους. Ήδη, δειλά δειλά, έχουν έρθει σε αρκετά χωριά.

Π ρ ό τ α σ η
Επειδή Δήμος δεν είναι μόνο η Μεγαλόπολη, για λόγους «ίσης μεταχείρισης» και για να μην αισθάνονται αδικημένοι, προτείνεται, στα πλαίσια του Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης, να προβλεφθεί ένα τοπικό πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», όπου πέραν των γενικών ευνοϊκών προβλεπομένων, να δίνει στους ιδιοκτήτες οικιών στα χωριά, έξτρα επιδότηση 2.000 ευρώ (όση και στους ιδιοκτήτες στην Μεγαλόπολη) για να θωρακίσουν ενεργειακά το σπίτι τους, με αλλαγή κουφωμάτων, θερμομόνωση κ.λπ., και να έχουν μικρότερες δαπάνες θέρμανσης από κει και πέρα.

Να το εντάξετε στις διαπραγματεύσεις σας, κ. Δήμαρχε!

Κωνσταντίνος Ηλ. Φίλανδρος

kafeneio-megalopolis.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.