«Κομπίνες» με SMS από τετραψήφιους αριθμούς και στην Τρίπολη

«Κομπίνες» με SMS από τετραψήφιους αριθμούς και στην Τρίπολη

Ιούλιος 18, 2018 - 21:25
0 σχόλια

Με μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα προσπαθούν επιτήδειοι -και συχνά καταφέρνουν- να χρεώσουν τον αριθμό σας. Το ζήτημα είναι να μην απαντήσετε ούτε στο μήνυμα ούτε στην κλήση. Διαπιστώσαμε και οι ίδιοι, καθώς δεχθήκαμε τρεις απανωτές κλήσεις και δύο SMS μόνο σήμερα, ότι οι επιτήδειοι εξακολουθούν να δρουν, παρά το γεγονός ότι η Αστυνομάι κατορθώνει να ξεσκεπάζει τη δράση αρκετών τέτοιων κυκλωμάτων.

Από τον αριθμό 54122, λοιπόν, μια Μαρία28 μάς έστειλε μήνυμα για να επικοινωνήσουμε.

Οι επιτήδειοι δρουν με πολλές διαφορετικές μεθόδους, ανάλογα με το... είδος της κομπίνας και το ποσό που επιδιώκουν να αποσπάσουν από κάθε καταναλωτή. Υπάρχουν τετραψήφιοι/πενταψήφιοι αριθμοί που σε χρεώνουν ακόμη και αν δεν ανοίξεις το μήνυμα. Σε άλλες περιπτώσεις, ο αποστολέας προσπαθεί να δελεάσει το θύμα με δήθεν προσφορές ή διαγωνισμούς για σπίτια και ταξίδια, ώστε ο καταναλωτής όχι μόνο να διαβάσει το μήνυμα, αλλά να δώσει, σε επόμενο στάδιο, και τα προσωπικά στοιχεία του. Κατά μέσο όρο, η χρέωση για κάθε μήνυμα ή κλήση φτάνει τα δύο ευρώ.

- Οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δε θα πρέπει να ανοίγουν αυτά τα SMS, ούτε να απαντούν σε κλήσεις που οδηγούν σε ηχογραφημένα μηνύματα, καθώς αν το πράξουν θα "τιμωρηθούν" με υπέρογκες χρεώσεις στο λογαριασμό τους.

- Οι καταναλωτές θα πρέπει να ζητούν την επιβολή φραγής στους συγκεκριμένους αριθμούς και να διεκδικούν την επιστροφή των χρημάτων τους από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας.

- Οι καταναλωτές θα πρέπει να καταγγέλλουν αυτές τις μη νόμιμες ενέργειες άμεσα ή στο τηλ. 1520 (Γενική Γραμματεία Καταναλωτή) ή στην πλησιέστερη γι' αυτούς πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών. 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.