ΚΚΕ Αρκαδίας: Μια οφειλόμενη απάντηση

ΚΚΕ Αρκαδίας: Μια οφειλόμενη απάντηση

Οκτώβριος 10, 2023 - 19:30
0 σχόλια

Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται και ο χαμένος ψάχνει να βρει σε άλλους την αιτία που έχασε.

Έτσι αμέσως μετά τις εκλογές σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γνωστός υποψήφιος πρόεδρος, καταφέρεται κατά του ΚΚΕ που είχε βάλει υποψήφιο στο χωριό του και σύμφωνα με τα λεγόμενα του έδωσε το χωριό στο συνδυασμό της δεξιάς, για τον οποίο ξεχνάει ότι σ’ αυτόν- το συνδυασμό της δεξιάς- συμμετείχαν τοπικά στελέχη 1ης γραμμής του κόμματος του.

Ντρέπεται να πει ευθέως ότι ο ίδιος ήθελε, το ΚΚΕ να μην κατεβάσει συνδυασμό της λαϊκής συσπείρωσης στο δήμο Τρίπολης (αφού και υποψήφιο να μην είχε στο συγκεκριμένο χωριό οι ψηφοφόροι πάλι το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο θα έριχναν στην κάλπη), αλλά να στηρίξει το συνδυασμό, το «προοδευτικό» ψηφοδέλτιο, έχοντας ξεχάσει ότι αυτό το προοδευτικό ψηφοδέλτιο είχε δεξιούς έως και ΧΑ στις τάξεις του.

Θυμήθηκε το τι Πλαστήρας τι Παπάγος, ξέχασε όμως ότι αυτό δικαιώθηκε στη ζωή –η κυβέρνηση Πλαστήρα εκτέλεσε το Μπελογιάννη.

Με όλα αυτά που γράφει ταυτίζεται και στηρίζει την κοινή συστηματική προσπάθεια, που γίνεται από όλα τα υπόλοιπα κόμματα μαζί, ότι δήθεν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, πολύ περισσότερο η εκλογή προέδρου Τοπικής Κοινότητας, είναι μια μάχη «τοπική», «αυτοδιοικητική», που δεν συνδέεται με τις συνολικές πολιτικές εξελίξεις και την κεντρική πολιτική γραμμή, συσκοτίζοντας τον χαρακτήρα της Τοπικής Διοίκησης και διαχέοντας τις ευθύνες πότε στην κυβέρνηση, πότε στην Περιφέρεια, πότε στους δήμους και τελικά στο «πουθενά».

Άλλωστε δεν είναι μόνος και άλλοι επικαλούμενοι γνωστά αυριανίστικα επιχειρήματα, μπροστά μάλιστα στο 2ο γύρο, ανακάλυψαν (η αυγή το προβάλλει και πρωτοσέλιδα) ότι το ΚΚΕ, βάζει «στην ίδια μοίρα τα προοδευτικά και τα δεξιά ψηφοδέλτια» και «επιμένει απομονωτικά». Ποιοι; αυτοί που κόσμησαν τα ψηφοδέλτια τους έως και ακροδεξιοί (πχ περιφερειακός σύμβουλος με το Τζήμερο, υποψήφιος με τον Ιωακειμίδη), αυτοί που χαρακτηρίζουν καθεστώς τον Πελετίδη στη Πάτρα που πρέπει να αλλάξει (είναι ήδη 2 τετραετίες λένε), αλλά στηρίζουν τον Παχατουρίδη στο Περιστέρι (φαίνεται οι 5 τετραετίες δεν είναι καθεστώς).

Ας το πάρουν απόφαση, το ΚΚΕ θα συνεχίσει να είναι απέναντι σε κόμματα και συνδυασμούς - όπως κι αν ονομάζονται - που κινούνται στην ίδια γραμμή και υπηρετούν την Τοπική Διοίκηση ως «μακρύ χέρι» του κράτους, των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ εκλεγμένοι και μη, είτε μέσα είτε έξω από τα δημοτικά συμβούλια θα συνεχίσουν πιο δυνατοί μπροστάρηδες στους αγώνες που έχουμε μπροστά, απλώνοντας το χέρι σε όλους όσοι «σηκώνονται», χωρίς να περιμένουν από «σωτήρες», σε όλους όσους νιώθουν και ενστερνίζονται το σύνθημα που η ζωή έβγαλε: «μόνο ο λαός θα σώσει το λαό»

10/10/2023

Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.