Το κιτρινομπλέ δίδαγμα της Πράγας

Το κιτρινομπλέ δίδαγμα της Πράγας

Νοέμβριος 28, 2015 - 11:07
0 σχόλια

Το όνειρο της πρόκρισης του Αστέρα Τρίπολης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης σταμάτησε στην Πράγα γνωρίζοντας την ήττα σε ένα παιχνίδι που σου αφήνει την αίσθηση πως θα μπορούσε να πάρει κάτι παραπάνω.

Σαφέστατα και η Σπάρτα αποτελεί μία πάρα πολύ καλή ομάδα και μάλιστα γίνεται ακόμα καλύτερη στην έδρα της όμως ο Αστέρας όπως έδειξε μέσα στον αγωνιστικό χώρο όχι απλώς κοίταξε και με το παραπάνω τους Τσέχους στα μάτια αλλά θα μπορούσε να διεκδικήσει και πολλά περισσότερα από αυτό το παιχνίδι.

Η αρκαδική ομάδα σίγουρα στάθηκε άτυχη στην φάση του Νίκο στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Μπίτσικ γιατί μετά σίγουρα θα βλέπαμε ένα διαφορετικό παιχνίδι όμως η μπάλα δεν μπήκε και έτσι με βάση την εικόνα και την ήττα η αίσθηση που έχεις είναι πως ενδεχόμενος αν είχε ρισκάρει λίγο περισσότερο στο παιχνίδι και το είχε πιστέψει πιο πολύ πως μπορεί να τα καταφέρει ίσως η τύχη του αγώνα να ήταν και διαφορετική.

Όλα αυτά όμως είναι σενάρια που κανείς δεν γνωρίζει και αυτό που πρέπει να δούμε και να αναλύσουμε είναι την πραγματικότητα η οποία λέει πως οι κιτρινομπλέ βρέθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στους ομίλους του Europa League και επίσης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διεκδίκησαν την  πρόκριση τους στην επόμενη φάση μέχρι και την 5η αγωνιστική σε μία βραδιά στην Πράγα όπου έγινε η πρώτη ελληνική επαρχιακή ομάδα σε ευρωπαϊκές συμμετοχές.

Όμως παρά την ήττα και τον αποκλεισμό για εφέτος αυτό το οποίο έχει αξία είναι πως κανείς στον Αστέρα δεν μένει στις δύο ευρωπαϊκές αυτές εμπειρίες της ομάδας και στο ότι έφθασε ισάριθμες φορές στην πρόκριση αλλά στο γεγονός ότι πρέπει να κάνει το βήμα παραπάνω.

Επίσης είναι σίγουρο και πως από τέτοιου είδους παιχνίδια ο Αστέρας αποκτά περισσότερες εμπειρίες και κυρίως στον τομέα της διαχείρισης αλλά και τις αντιμετώπισης καταστάσεων κόντρα σε πιο ‘’ψημένες’’ ομάδες σε ευρωπαϊκές διοργάνωσης όπως είναι η Σπάρτα.

Και επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο ο Αστέρας βρίσκεται τόσο ψηλά με την αξία του, την δουλειά του, την οργάνωση του, το όραμα των ανθρώπων του και το πλάνο του ενός πλάνου που πλέον έχει βάλει τις βάσεις και την υποθήκη για πολλά περισσότερα στα επόμενα χρόνια.

Πλέον απομένει ένα ακόμα παιχνίδι με την Σάλκε στην  Τρίπολη (10/12) όμως ουσιαστικά το ραντεβού έχει ανανεωθεί για την νέα χρονιά εκεί που ο Αστέρας θα προσπαθήσει πιο ώριμος να κάνει την νέα μεγάλη του υπέρβαση στα ευρωπαϊκά σαλόνια και να ανέβει ένα ακόμα επίπεδο παραπάνω.

Εν κατακλείδι το μεγαλύτερο κέρδος γι’ αυτή την ομάδα είναι να γνωρίζει τον αποκλεισμό από την φάση των «32» Europa League στις λεπτομέρειες στην 5η αγωνιστική του 11ου ομίλου και να νιώθει κάποιος ότι μπορούσε το κάτι παραπάνω και αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο δίδαγμα που πήρε ο Αστέρας από την Πράγα. Ποιος θα το έλεγε λίγα χρόνια πριν και ποιος θα το πίστευε…

Υ.Γ. Είναι σίγουρο πως αυτή η ομάδα θα είναι και πάλι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και την νέα χρονιά. Γιατί όχι να μην ονειρευτούμε και το σεντόνι με τα αστέρια.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.