Κινητοποιήσεις αγροτών με ψήφισμα διαμαρτυρίας στην Τρίπολη (pics,vid)

Κινητοποιήσεις αγροτών με ψήφισμα διαμαρτυρίας στην Τρίπολη (pics,vid)

Οκτώβριος 29, 2015 - 14:30
0 σχόλια

Παράλληλα με τις κινητοποιήσεις των αγροτών σε ολόκληρη την Ελλάδα, και προκειμένου να γίνει σαφές ότι τα δυσβάσταχτα νέα μέτρα θα οδηγήσουν σε εγκατάλειψη του αγροτικού και κτηνοτροφικού επαγγέλματος και σε ερημοποίηση της υπαίθρου, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας από τους αγρότες του Νομού Αρκαδίας την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας κ. Τσιοτίνας καθώς και αγρότες από τον ανεξάρτητο Αγροτικό Σύλλογο «Μαντινεία» σε συνεργασία με την πρωτοβουλία αγροτών παρέδωσαν στην αντιπεριφεριάρχη Περιφέρειας Πελοποννήσου ψήφισμα διαμαρτυρίας για νέο φορολογικό νομοσχέδιο που έρχεται με τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου, προκειμένου να το διαβιβάσει στον περιεφερειάρχη και στο αρμόδιο υπουργείο.

Για την Αρκαδία, ο αγροτικός τομέας μπορεί και θέλει να προσφέρει πάρα πολλά, είπαν οι αγρότες. Από τη μεριά της, η κυρία Νικολάκου είπε ότι αναγνωρίζει τις προσπάθειες των αγροτών και πιστεύει σε όλα αυτά τα οποία μπορούν να προσφέρουν για την οικονομία ολόκληρης της Περιφέρειας.

Είναι στην άποψή  μας ότι άμα δεν βρεθεί μια λύση, πρέπει να γίνει μια πιο συντονισμένη συνάντηση με τον κ. Τατούλη και ακόμα να συζητηθεί το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Οι αγρότες νιώθουν για άλλη μία φορά προδομένοι και εξαπατημένοι και βλέποντας την ολοκληρωτική καταστροφή του επαγγέλματός τους δίνουν δυναμικό «παρών» και ετοιμάζονται για κάθε μορφή αγώνα, με τα πρώταμπλόκα να ετοιμάζονται.

Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι με πρόχειρα νομοσχέδια δεν λύνονται τα χρόνια προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

Αν και έγινε μεγάληπροσπάθεια να γίνει πιο μαζική η διαμαρτυρία, δυστυχώς ο αγροτικός κόσμος της Αρκαδίας δεν την στήριξε, παρά με ελάχιστουςεκπροσώπους να βρίσκονται στην κίνηση αυτή.

Μερικά από τα αιτήματα των αγροτών είναι

_Η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ του αγροτικού εισοδήματος με συντελεστή 26% και με προκαταβολή 100% του φόρου για την επόμενη χρονιά.
_Η αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
_Η κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο και η μεγάλη αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος.
_Ο ΕΝΦΙΑ για σπίτια, αποθήκες, στάβλους και χωράφια.
_Ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Κινητοποιήσεις αγροτών με ψήφισμα διαμαρτυρίας στην Τρίπολη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.