Κέντρο Πρόληψης Αρκαδίας: Ξεφυλλίζοντας τις καλοκαιρινές μας δράσεις

Κέντρο Πρόληψης Αρκαδίας: Ξεφυλλίζοντας τις καλοκαιρινές μας δράσεις

Σεπτέμβριος 15, 2015 - 14:45
0 σχόλια

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας «Ανέλιξη», πραγματοποίησε στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Τρίπολης εργαστήρια δημιουργικής έκφρασης με τα παρακάτω θέματα:

«Οι λέξεις δεν είναι για να πληγώνουμε»
«Κάπνισμα; Όχι εγώ.»
« Μαθαίνω να εκφράζω τα συναισθήματά μου»

Οι μικροί κατασκηνωτές με τη βοήθεια των Στελεχών και των Εθελοντών του Κέντρου Πρόληψης, συμμετείχαν σε ομάδες ανάλογα με την ηλικία τους  όπου είχαν την ευκαιρία μέσα από δραστηριότητες δημιουργικής έκφρασης να συζητήσουν τρόπους επικοινωνίας και έκφρασης των συναισθημάτων,  που διευκολύνουν τις σχέσεις μας με τους άλλους και μας βοηθούν να συμβιώνουμε και να συνεργαζόμαστε πιο δημιουργικά και πιο απολαυστικά.

Τα μεγαλύτερα παιδιά συζήτησαν αποτελεσματικούς τρόπους έκφρασης της προσωπικής γνώμης και τρόπους να λέμε «όχι» σε ότι δεν συμφωνούμε χωρίς να βλάπτουμε τους άλλους, καταλήγοντας στο σύνθημα «Τσιγάρο; Όχι ευχαριστώ».

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.