Κενή μένει η θέση του Mνημείου της Mητέρας στην πλατεία Άρεως

Κενή μένει η θέση του Mνημείου της Mητέρας στην πλατεία Άρεως

Νοέμβριος 03, 2014 - 11:15
0 σχόλια

Περίπου ενάμιση μήνα πριν στις 21 Σεπτεμβρίου άγνωστοι κατέστρεψαν το Μνημείο της Μητέρας το οποίο βρισκόταν στη πλατεία Άρεως, πλησίον του εστιατορίου Grand Chalet. Η πράξη αυτή βανδαλισμού αναστάτωσε την τοπική κοινωνία καθώς το μνημείο αυτό βρισκόταν στο σημείο πολλά χρόνια και κοσμούσε την πλατεία Άρεως

Όπως ανέφερε το δελτίο τύπου του δήμου Τρίπολης αμέσως επενέβη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης κ. Κακλαμάνος  όπου και κάλεσε την αστυνομία και μετέφερε με τη βοήθεια συνεργείου σε ασφαλή μέρος το μνημείο . Έπειτα  ακολούθησαν οι νομικές διαδικασίες με την μήνυση  κατ’ αγνώστων για κλοπή και φθορά. Δειτε ΕΔΩ

Το άγαλμα ακόμα δεν έχει «επιστρέψει» στη θέση του και το σημείο αυτό της πλατείας μοιάζει «άδειο» καθώς το Μνημείο της Μητέρας χαρακτήριζε το συγκεκριμένο σημείο, με της μητέρες να σταματούν και να περιγράφουν στα παιδιά τους τον συμβολισμό του.

 Σε επικοινωνία που είχε το ArcadiaPortal με το δήμο Τρίπολης πληροφορήθηκε ότι την επισκευή του μνημείου την έχει αναλάβει το Ίδρυμα Σχίζα και δεν γνωρίζει πότε ακριβώς θα γίνει η επανατοποθέτηση του.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.