ΚΕΔΕ: Συνεδριάζει για το μεταναστευτικό

ΚΕΔΕ: Συνεδριάζει για το μεταναστευτικό

Αύγουστος 24, 2015 - 16:04
0 σχόλια

Στη συνεδρίαση έχουν προσκληθεί Χριστοδουλοπούλου και Δρίτσας

Το μεταναστευτικό ζήτημα που «καίει» τα νησιά του Αιγαίου αλλά και τα προβλήματα του προκαλούνται στις τοπικές κοινωνίες θα συζητηθούν στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ την Τετάρτη 26 Αυγούστου στις 12:00.

Στη συνεδρίαση έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι δήμαρχοι: Λέσβου Σπύρος Γαληνός, Χίου Εμμανουήλ Βουρνούς, Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, Οινουσσών Στέφανος Βογιατζής, Καλυμνίων Ιωάννης Γαλούζης, Λέρου Μιχάλης Κόλιας, Αγαθονησίου Ευάγγελος Κοττορός, Κω Γεώργιος Κυρίτσης, Ρόδου Φώτιος Χατζηδιάκος, Χάλκης Μιχάλης Πατρός, Σύμης Ελευθέριος Παπακαλοδούκας και Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης.

Ακόμη, στη συνεδρίαση έχει προσκληθεί τόσο η αναπληρώτρια υπουργός για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου όσο και ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα Ναυτιλίας κ. Θ. Δρίτσας.

«Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας έχοντας δεχθεί μηνύματα αγωνίας από Δημάρχους των νησιών του Βορείου Αιγαίου και της Δωδεκανήσου για τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούσε το νέο κύμα προσφυγικής και μεταναστευτικής ροής, σας είχε προσκαλέσει τον περασμένο Απρίλιο σε συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου προκειμένου να ενημερωθεί για τα σχέδια της Κυβέρνησης, να μεταφέρει τις προτάσεις των Δήμων και να αναλάβει πρωτοβουλίες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, ανθρωπιστικού κυρίως περιεχομένου αλλά και συντονισμού ενεργειών μεταξύ της Διοίκησης και της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης», αναφέρεται στην επιστολή του προέδρου της ΚΕΔΕ, κ. Γ. Πατούλη στην επιστολή προς τους αναπληρωτές υπουργούς.

Και εξακολουθεί, λέγοντας: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ έχει καλέσει τους Δημάρχους των νησιών και της παραμεθορίου σε κοινή συνεδρίαση την Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015 και ώρα 12.00, στην οποία σας καλούμε να συμμετέχετε για να μας ενημερώσετε για τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης και για τις πρωτοβουλίες που έχετε αναλάβει, ώστε να συντονίσουμε τον βηματισμό μας στην αντιμετώπιση αυτής της εκρηκτικής κατάστασης. Πρότασή μας αποτελεί, πως δια της συνεργασίας του Κεντρικού Κράτους με την Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούν να βρεθούν οι λύσεις στο τεράστιο αυτό πρόβλημα για την χώρας μας. Η παρουσία σας λοιπόν, καθώς και εκείνη συνεργατών σας, εάν το κρίνετε σκόπιμο, είναι απολύτως απαραίτητη και γι’ αυτό σας παρακαλούμε να ανταποκριθείτε».

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.