Κάτω του στόχου τα έσοδα του προϋπολογισμού τον Σεπτέμβριο

Κάτω του στόχου τα έσοδα του προϋπολογισμού τον Σεπτέμβριο

Οκτώβριος 26, 2018 - 11:50
0 σχόλια

Το Επιχειρηματικό - Οικονομικό δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας,  ανακοινώνουν την έναρξη της 2ης Σειράς του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στις 2 Νοεμβρίου 2018 στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Αρκαδίας με την ενότητα “Organizational Behavior & Leadership”.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

ΥΠ.ΟΙΚ.: ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ
Κάτω από τον στόχο κινήθηκαν τα έσοδα του κρατικού και του τακτικού προϋπολογισμού τον Σεπτέμβριο. Το σύνολο των καθαρών εσόδων σε επίπεδο κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε στα 5,36 δις. ευρώ, μειωμένα κατά 346 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον στόχο ενώ σε επίπεδο καθαρών εσόδων τακτικού προϋπολογισμού, τα έσοδα έφτασαν στα 5,225 δισ. ευρώ και είναι μειωμένα κατά 79 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου. Σε επίπεδο εννεαμήνου τα καθαρά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού είναι κατά 591 εκατ. ευρώ πάνω από τον στόχο ενώ σε επίπεδο τακτικού προϋπολογισμού, η υπέρβαση φτάνει στα 1,023 δισ. ευρώ.

ΕΛΣΤΑΤ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ 1,5% ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΕΡΥΣΙ 
Ανάπτυξη 1,5% καταγράφηκε στην ελληνική οικονομία πέρυσι, με την ΕΛΣΤΑΤ να αναθεωρεί επί τα βελτίω την πρώτη εκτίμησή της (Μάρτιος 2018) για άνοδο του ΑΕΠ κατά 1,4%. Όπως επισημαίνεται από την ΕΛΣΤΑΤ, η αναθεώρηση των στοιχείων των ετήσιων εθνικών λογαριασμών οφείλεται στην αξιοποίηση νέων στοιχείων και στην ενσωμάτωση επικαιροποιημένων από διάφορες πηγές.
 
ΟΟΣΑ: ΑΥΞΗΣΗ 1,3% ΣΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Αύξηση σημείωσε το ποσοστό απασχόλησης στην Ελλάδα στο δεύτερο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το ποσοστό απασχόλησης αυξήθηκε στο 54,8% από 54,2% στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Για το σύνολο του ΟΟΣΑ, το ποσοστό απασχόλησης αυξήθηκε στο 68,3% από 68,2%, ενώ για την Ευρωζώνη αυξήθηκε στο 67,2% από 66,9%, αντίστοιχα. Το δεύτερο τρίμηνο του 2008, δηλαδή πριν την κρίση, το ποσοστό απασχόλησης στην Ελλάδα ανερχόταν στο 61,5% και στην Ευρωζώνη στο 65,9%
 
ΕΦΚΑ: ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018 ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοινώνει ότι οι εισφορές Σεπτεμβρίου 2018 των Αγροτών, Αυτοαπασχολούμενων και Ελεύθερων Επαγγελματιών, έχουν αναρτηθεί στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του Οργανισμού.

Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο ΕΦΚΑ, www.efka.gov.gr, προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά για την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής δεδομένου ότι δε θα πραγματοποιηθεί ταχυδρομική αποστολή.

Καταληκτική ημερομηνία καταβολής είναι η Τετάρτη 31.10.2018.

Την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.