Κατηγορηματικός ο Παπαδόπουλος για τη δημιουργία ΧΔΒΑ στην Μεγαλόπολη (vid)

Κατηγορηματικός ο Παπαδόπουλος για τη δημιουργία ΧΔΒΑ στην Μεγαλόπολη (vid)

Ιανουάριος 20, 2017 - 21:00
0 σχόλια

Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η  Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου με θέμα την «Γνωμοδότηση επί της μελέτης αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Περιφέρειας Πελοποννήσου».

Στην συνεδρίαση ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Παπαδόπουλος Διονύσιος – μεταξύ άλλων- έκανε συγκεκριμένες επισημάνσεις για τρεις βασικές θέσεις που θέλει να περιλαμβάνονται στο τελικό ΠΕΣΔΑ που θα εγκρίνει το Περιφερειακό Συμβούλιο και έτσι καταγράφηκαν:

Να υπάρχει πρόνοια στο τελικό ΠΕΣΔΑ ώστε να αποφευχθεί η υπερφόρτωση και υπερδιόγκωση οποιασδήποτε κεντρικής μονάδας.
Να υπάρχει εναρμόνιση του σχεδιασμού με τους όρους και τις δεσμεύσεις που θέτει η ΚΥΑ – η οποία ειρήσθω εν παρόδω μας ικανοποιεί στην πλειονότητα των θέσεων της για την προστασία και την διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος και για την προστασία των πολιτιστικών χώρων.
Να μην υπάρξει καμία σύνδεση του όποιου σχεδιασμού με οποιοδήποτε αναφορά για δημιουργία ΧΔΒΑ στους χώρους των παλαιών ορυχείων της ΔΕΗ του λεκανοπεδίου και γιατι αυτό είναι απαράδεκτο σε μία περιοχή ήδη επιβαρυμένη περιβαλλοντικά και γιατί άλλωστε εκκρεμούν δικαστικές και θεσμικές αποφάσεις από το ΣτΕ και την Επιτροπή Αναφορών Ε.Ε.

Τόσο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης όσο και η αντιπεριφερειάρχης κ. Νικολάκου , ανέφεραν ότι οι  επισημάνσεις αυτές θα τεθούν και στην συζήτηση έγκρισης στο Περιφερειακό συμβούλιο.

Πηγή: kafeneio-megalopolis.gr

Video: 

ArcadiaPortal.gr Η τοποθέτηση του Δ.Παπαδόπουλου για τα απορρίμματα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.