Κατατίθεται άμεσα το νομοσχέδιο για την κυβερνησιμότητα των Δήμων, συντάξεις, άσυλο

Κατατίθεται άμεσα το νομοσχέδιο για την κυβερνησιμότητα των Δήμων, συντάξεις, άσυλο

Ιούλιος 29, 2019 - 13:23
0 σχόλια

Σκληρή δουλειά περιμένει τους νεοεκλεγέντες βουλευτές, καi την κυβέρνηση, ασφαλώς αυτή την εβδομάδα. Όπως έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Βουλή θα παραμείνει ανοικτή όλο το καλοκαίρι, πλην δύο εβδομάδων τον Αύγουστο. Στο διάστημα αυτό, τα νομοσχέδια θα πέφτουν «βροχή».

Έτσι, το αργότερο ως την Τετάρτη (31/7), η κυβέρνηση καταθέτει στη Βουλή το διυπουργικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει αλλαγές και παρεμβάσεις σε θέματα, στα οποία το Μέγαρο Μαξίμου δίνει προτεραιότητα. 

Συγκεκριμένα θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αλλαγή της διάταξης για το πανεπιστημιακό άσυλο προκειμένου, όπως έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, να δοθεί τέλος στο «άσυλο της παρανομίας και της παραβατικότητας».

Το νομοσχέδιο θα δίνει επίσης λύση στο πρόβλημα της κυβερνησιμότητας των ΟΤΑ, δεδομένου ότι υπάρχουν π.χ. Δήμοι στους οποίους η παράταξη του δημάρχου διαθέτει λιγότερους δημοτικούς συμβούλους από τη δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.